xranzei 1
xranzei
mavzermete 1
mavzermete
Psych0SoociaL 1
Psych0SoociaL
Hikaye Ekle

Salon adamı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan wielwolff
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 264

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

fft1mm1400019.jpg

Salon futbolu hayranı olduğunu vurgulayan Kaptan Alex, “Brezilya'da gelmiş geçmiş en iyi 10 futbolcuyu alsanız, 9 tanesi salon futbolundan gelmedir. Ben de 10 yıl salon futbolu oynadım” dedi.Fenerbahçe Kaptanı Alex’ten büyük futbolcu olma formülü. Yıldız oyuncu, Futbol Federasyonu Genel Direktörlüğü tarafından hazırlanan Herkes için Futbol Bülteni’nin 2. sayısında yayınlanan röportajında salon futboluna aşık bir insan olduğunu belirterek, “Brezilya’dan gelmiş geçmiş en iyi 10 futbolcu alsanız, bunlardan 9’u salon futbolundan gelmedir. Ben de 10 yıl salon futbolu oynadım. Büyük saha içerisinde kendi adıma iyi ve kolay yaptığım şeylere baktığım zaman, temelinin salon futbolundan geldiğini net bir şekilde görebiliyorum. Eğer işinizi büyük sahada kolaylaştıracak şeyler varsa, bunun temeli salon futbolunda atılır. Türkiye’de bunun altyapısını sağlayabilir, salon futbolunun temellerini kendi içinde atabilir ve geliştirebilirse, ülkenizin hem futsal hem futbol adına kazanacağı çok şey olur” diye konuştu. Annesi ve teyzelerinin de futbol oynadığını vurgulayan Alex de Souza, şunları söyledi: ”Türkiye’deki durumu bilmiyorum ama Brezilya’da bayanların futbol oynaması çok doğal. Kızlar küçük yaşlarda futbolla tanışıyor.

‘Futbolla ilgili doğuyoruz’
Ben, bu ortamda büyüdüğüm için bir Brezilyalı olarak kadınların futbol oynaması bana çok doğal geliyor. Eğer çocuğun futbola ilgisi varsa, ailelerin cinsiyet ayrımı yapmadan onları bu alana yönlendirmesi gerekiyor. Brezilyalı Marta da Silva’nın dünyanın en iyi bayan futbolcusu olarak gösterilmesi tesadüf değil. Çünkü Brezilya’nın ortamı bu işin böyle gelişmesine olanak veriyor. Plajı var, aynı zamanda sokakta oynanan futbolu var. İnsanlar futbolla ilgili doğuyor. Kızı erkeği fark etmiyor. Ülkenin de buna olanak sağlaması, gerek bayan, gerek erkek olarak en iyi futbolcuların çıkmasını sağlıyor.”

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri