Galatasaray'ın içerisinde bulunduğu kara tablonun faturası, ilk etapta Adnan Sezgine kesildi. Sarı kırmızılılarda iki dönem önemli görevler üstlenen, Haldun Üstünelin istifasından sonra futbol şubesinin patronluğuna getirilen Sezgin, daha önce 5 kez istifa kararı almış, ancak her seferinde Başkan Adnan Polat tarafından engellenmişti. Ancak bu sezon takımın içerisinde bulunduğu durum karşısında Polatın da yapacağı bir şey yoktu.
Sarı kırmızılı taraftarların ve camianın yapılan transferlerin başarısızlığı ve takımın son 3 sezondaki yerinden sorumlu tuttuğu Sezginin 6. kez verdiği istifa yürürlüğe girdi ve Galatsarayda bir dönem sona ermiş oldu. Peki, bunca eleştiriye uğrayan Adnan Sezginin görevde olduğu 5 sezonda G.Saray ne yaptı? Yaptığımız küçük çaplı bir araştırmanın sonuçları hiç de iç açıcı değil.
5 SEZONDA 44 FUTBOLCU
Adnan Sezginin Galatasaraydaki ikinci görev sürecinin başlangıcında Haldun Üstünelle, daha sonra tek başına gerçekleştirdiği transferlerdeki futbolcuların sayısı 44ü buldu. Bu oyunculardan 22si yabancı. Bu süreçte 6 hoca değişti. Buna karşılık tek şampiyonlu kazanıldı. Yerlilerin çoğuna bonservis ücreti ödenmedi. Ancak yolların ayrıldığı 14 yabancının giderken sarı kırmızılıları verdiği zararın boyutu bir hayli yüksek. Evet, 14 futbolcu ayrılırken Galatasaray tam 36 milyon Euro zarar etti.
Bu uzun listeye Marek Heinzla başlamak gerekir. Frikik ve duran top ustası olarak transfer edilen Çek futbolcu için 2 milyon Euro bonservis ücreti ödenmişti. Gönderilirken de 700 bin Euro daha verildi. Japon Inamotonun gelişi çok ses çıkarmıştı, gidişi sessiz oldu. Ancak faturası da 1 milyon Euroyu buluyordu.
SAKATLIĞI 2.5 SEZON SÜRDÜ
Büyük ümitlerle alınan Tobias Linderothun sakatlığı 2.5 sezon sürdü. Yalnızca 14 maçta forma giyen İsveçli futbolcunun tüm alacakları ödendi ve sözleşmesi tek taraflı feshedildi. Hiçbir katkı vermeyen Linderothun faturası ise 7.5 milyon Euroydu. Arjantinden Geleceğin Maradonası olarak alınan Carrusca ile 5 yıllık sözleşme yapıldı. Ancak bekleneni veremediği için kiraya verildi. G.Sarayın kasasından ise 5 milyon Euro çıktı. Şu anda adları bile hatırlanmayan İsmael Bouzidden 1.5 milyon, Ahmet Barussodan 500 bin Euro zarar eden G.Saray, geçen sezon da büyük yıkım yaşadı.
SANKİ TAİLE GELDİLER
Geçen sezon devre arasında kiralanan Jo Alves ve Giovanni Dos Santos ise futbolculuklarından çok özel yaşantıları ve verdikleri partilerle adlarından söz ettirdiler. Bu iki futbolcunun Galatasaraya verdiği hasar ise 1 milyon Euroydu. Sorunlar yumağı Cassio Lincolnden 6 milyon Euro zarar eden Cimboma en büyük darbeyi, 10 milyon Euro zarar ettiren Elano Blumer vurdu. Ve son olarak Misimovicle yollar ayrıldı. Sözleşmesi alacaklarının 300 bin Eurosu ödenerek feshedilen Boşnak futbolcunun faturası ise 4 milyon Euroyu buldu.
SADECE MEIRA KAR ETTİRDİ
Sarı kırmızılı takımın Adnan Sezgin döneminde transfer edilen yabancılarından yalnızca Fernando Meira kar ettirerek ayrıldı. Sezon devam ederken Rubin Kazana 6 milyon Euroya satılan Portekizli futbolcudan 1 milyon Euro kar edildi. Katara satılan Abdel Kader Keitadan da zarar edilmedi. 8 milyon Euroya satılan Fildişi Sahilli futbolcunun alacağı 200 bin Euro da gelen bu paradan karşılandı. G.Saray, Keitayı alırken taahhüt ettiği bonservis bedelinin taksitlerini ise hala ödüyor.
ntvspor