ShadowFon 1
ShadowFon
mavzermete 1
mavzermete
romegames 1
romegames
InfernoShade 1
InfernoShade
Fethi Polat 1
Fethi Polat
Bvural41 1
Bvural41
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
shrpnl 1
shrpnl
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Duyularn Geliimi

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan turkmmo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 389

turkmmo

Level 1
Gold Üye
Katılım
17 Eyl 2008
Konular
31,034
Mesajlar
0
Online süresi
5m 10s
Reaksiyon Skoru
208
Altın Konu
0
TM Yaşı
17 Yıl 9 Ay 2 Gün
Başarım Puanı
719
MmoLira
40
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

Görme: Yeni doğan bir bebeğin görme duyusu zayıftır.İlk haftalarda gözlerini uzaktaki nesnelere odaklayabilirler.2-3 aylıkken bir yetişkin kadar görüşleri netleşir.İlk okula başladıklarında ise görme duyuları onların öğrenmelerini sağlayabilecek durumdadır.Görme duyularını geliştirmek için hareketli oyuncaklar özellikle tavana ışık yansıtan müziksiz oyuncaklardan ve aynalardan yararlanabiliriz.

İşitme:İşitme duyusu doğum öncesi evrede büyük oranda gelişir.Anne karnında yüksek seslere kol ve bacaklarıyla tepki verebilir.Doğumdan hemen sonraysa insan seslerini ayırt etmeye başlar.Ancak sesin geldiği yönü tam olarak kavrayamaz.Sesin geldiği yönü öğrenmesini sağlamak için amaca yönelik oyunlar oynanabilir.

Tat alma:Bebeklerin tat alma duyuları doğduklarında iyi gelişmiştir.1-2 günlük bebekler bile değişik tatları ayırt edebilirler.Tatlı besinleri acı ve ekşi besinlere göre daha çok tercih ederler.

Koku alma:Doğduklarında koku alma duyuları da gelişmiştir.Hoşlandıkları kokulara gülümseyerek hoşlanmadıkları kokulara da yüzlerini çevirerek tepki verirler.Koku duyusu ilişkilerde önemli rol oynar.Kendi annesinin süt kokusuyla başka süt veren annenin kokusunu ayırt edebilir.

Dokunma:Yeni doğanlar dokunmaya karşı tepki verirler.Fakat bu tepki refleksler yoluyla olur.Çevrelerindeki nesneleri tanımaları açısından çok önemlidir ve insanlarla iletişim kurmalarını sağlar.Örneğin;başlarının okşanmasından sevildiklerini hissederler


 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst