Bvural41 1
Bvural41
berzahx 1
berzahx
mavzermete 1
mavzermete
Hikaye Ekle

Doğan üçüncü kez cezaevinde

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan TheSpike
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 208

Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!


14754000543.jpg


Balyoz davasının 1 numaralı sanığı emekli Org. Çetin Doğan, dün teslim oldu. Doğan dahil dün teslim olan 6'sı muvazzaf subay toplam 13 sanık tutuklandı

Balyoz davasında cuma günü savcının talebiyle tutuksuz 196 sanıktan 163'ü hakkında tutuklama kararı çıkarılması sonrası, davanın 1 No'lu sanığı eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan dün teslim oldu. Doğan'la birlikte haklarında tutuklama kararı bulunan 6'sı emekli 6'sı muvazzaf diğer sanık subaylar da dün tutuklanarak cezaevine gönderildi. Emekli Org. Çetin Doğan dün 08.30'da Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelerek teslim oldu. Haklarında yakalama kararı verilen 5 emekli subay da adliyeye gelerek teslim oldu.

'MANİFESTO HAZIRLAYACAĞIM'
Adliye girişinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Doğan, Gölcük Donanma Komutanlığı'nda ele geçirilen 43 klasördeki dijital belgelerin tamamen çürük olduğunu öne sürerek, şunları söyledi: "Polisler kendilerini savcı ve hakim yerine koymuşlar ve belgeler üzerine karar vermişler. Alelacele hazırlanmış belgeler" dedi. Davanın meşru zeminini kaybettiğini belirten Doğan, "İtirazımız kabul olmazsa duruşmada savunma yapmayacağız. Avukatlarımız cüppe çıkaracak ve halkı muhatap alacağız. Manifesto hazırlayacağım, iddianameyi ben hazırlayacağım. Savcı ve hakimlere karşı bundan sonra söz bitmiştir. Ağır hasta olsam da hastaneye yatmak yok." Doğan hakkındaki yakalama emri yüzlerine okunarak tutuklandı. Dava avukatları da dün İstanbul Barosu'nda toplanarak savunma yapıp yapmayacaklarını tartıştı. Toplantının bugün de süreceği belirtildi. Öğleden sonra ayrıca Korgeneral Nejat Bek ile Tümgereral Hasan Fehmi Canan makam araçlarıyla ayrı ayrı adliyeye geldiler. Diğer 4 muvazzaf subay ise Merkez Komutanlığı minibüsüyle adliyeye getirildi. Tutuklama kararları yüzlerine okunan subaylar tutuklanarak Hasdal Askeri Cezaevi'ne gönderildi. Dün Korg. Bek ile Tümg. Canan dışında tutuklanan subaylar şunlar: Albay Ali Demir, Albay Hanifi Yıldırım, Albay Erhan Kuraner, Albay Hasan Nurgören. emekli Orgeneral Çetin Doğan dışında tutuklanan emekli subaylar ise şunlar: Tümg. Nuri Alikarababa, albay Hamdi Poyraz, Albay Halil Yıldız, Albay Ümit Özcan, Albay Gökhan Murat Üstündağ, Binbaşı Refik Hakan Taylan.
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst