berkmenoo 1
berkmenoo
farkmt2official 1
farkmt2official
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Hikaye Ekle

Elamlılar

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan MurtaghSha
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Elamlar ya da Elamlılar M.Ö 1400'den itibaren Güneydoğu Mezopotamya'da varlık göstermişlerdir.
Sümerler ve Akadlar ile birçok savaş yapmışlar ve zaman zaman bu devletlerin boyunduruğunu kabul etmişlerdir. Başkenti Sus şehri olan Elamlar bilim ve teknikte ileri olmamalarına rağmen güzel sanatlar ve süsleme alanında büyük gelişme göstermişlerdir. Tarımla ilgilenen Elamlılar çok tanrılı dinlere inanmışlardır. Elamlar, Sümerlerin doğusunda yaşamışlar ve bölgede kalıcı bir eser bırakmamışlardır.M.Ö.4.binden M.Ö. 640'a kadar varlıklarını korumuşlardır.

(Danyal sus sehrinde vefat etmisdir,ve kabri eb-u mus-al Esari tarafindan Oradan gecen bir irmagin altina defnedilmisdir.)(bu kisim Sâlebt Arais s.341.M. Asım Köksal, Peygamberler Tarihi, Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları: 2/274-276)Danyal sus sehrinde vefat etmisdir,ve kabri eb-u mus-al Esari tarafindan Oradan gecen bir irmagin altina defnedilmisdir.)(bu kisim Sâlebt Arais s.341.M. Asım Köksal, Peygamberler Tarihi, Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları: 2/274-276


Site şehir devletleri şeklindedirler. Başkentleri Susa olan ve kendilerine özgü bir dil, yazı ve kültüre sahip bulunan Elamlılar'ın, kökeni bilinmemektedir[1]. Sümer ülkesinin doğusunda Kerha ve Karun Irmakları'nın geçtiği bölgededir. Asurlular tarafından ortadan kaldırıldılar. Merkezleri Sus şehridir.Sami kökenlidirler. Elamca Ve Türkçe Bazı Sözlerdir.
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst