Best Studio 1
Best Studio
Bvural41 1
Bvural41
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Hikaye Ekle

'Ayşe Go Home'

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan batu_14
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 138

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

Hristofyas: Ayşe'nin Tatili Çoktan Bitmeliydi Artık Evine Dönsün

Hristofyas "Türkiye Kıbrıs sorununun çözümüne karar verdiğinde biz Eroğlu ile anlaşacağız. Gül ve Erdoğan'la gayri resmi bile olsa görüşmek istiyorum. Onlara çözüm vizyonumu anlatmak istiyorum. Milliyet aracılığıyla çağrı yapıyorum: İstanbul'da Boğaz'da Gül, Erdoğan bir araya gelelim, balık yiyelim. Kıbrıs sorununu Erdoğan'la çözeriz" dedi

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, Türkiye'nin Ada'daki askerlerini çekmesi çağrısı yaptı. 1974'te dönemin Dışişleri Bakanı Turan Güneş'in 'Ayşe tatile çıksın' parolasıyla ikinci harekatın başlamasına atıf yapan Hristofyas, "Ayşe'nin tatili çoktan bitmeliydi. Artık evine dönmeli." ifadelerini kullandı.

AYŞE GO HOME: "Kıbrıs toprakları üzerinde Türk ordularının varlığı BM şartlarına aykırıdır. Şöyle ya da böyle Türkiye BM kararlarına saygılı olmalıdır. Kıbrıs'tan askerlerini çekmeli. Yerleşikler gitmeli. Ayşe evine dönemli (Hristofyas bunu Türkçe söyledi). Ayşe go home olmalı."

Türkiye'nin 'komşularla sıfır problem politikası'nı da hatırlatan Rum lider, "Bu politikayı izleyen bir ülke, komşularından birinin bağımsız Kıbrıs Cumhuriyeti olduğunu anlamalı ve Kıbrıs'la problemi kalmamalıdır." dedi.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri