Timur Selçuk

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan proof1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 212

proof1

Level 5
Katılım
15 Kas 2010
Konular
261
Mesajlar
890
Reaksiyon Skoru
27
Altın Konu
0
TM Yaşı
15 Yıl 6 Ay 29 Gün
Başarım Puanı
123
Yaş
34
MmoLira
2
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Türk pop müziği yorumcusu, besteci ve piyanist olan Selçuk, çoksesli müziğin duayenleri arasında yerini almıştır.


Münir Nurettin Selçuk`un oğlu olan Timur, 1946 yılında İstanbul Kanatlarımın Altında`da doğdu.
Galatasaray Lisesi`nde eğitimine devam ederken, İstanbul Belediye Konservatuarı`nın piyano bölümünde de öğrenim gördü.

Liseyi bitirdikten sonra Paris`e giderek Müzik Öğretmen Okulu`nun bestecilik ve orkestra yönetimi bölümlerini bitirdi.

1964-1969 yılları arasında Ecole Normale de Musique`de piyano, kompozisyon ve orkestra şefliği öğrenimi yaptı.

1969`da Türkiye`ye dönerek Cahit Sıtkı Tarancı , Orhan Veli Kanık ve Ümit Yaşar Oğuzcan`ın şiirlerini besteleyip seslendirdi.

Selçuk`un yaptığı bu yorumlamanın büyük ilgi görmesi üzerine Atilla İlhan ve Nazım Hikmet`in şiirlerinden bestelediği şarkıları seslendirerek konserler verdi.

1974`den sonra oda müziği çalışmalarına yöneldi, çok sayıda tiyatro ve film müziği hazırladı.

1977`de İstanbul Oda Orkestrası`nı kurdu.Bundan bir yıl sonrada İstanbul`da Çağdaş Müzik Merkezi adında bir müzik okulu açtı.

Babası Münir Nurettin Selçuk`tan, Jacques Brel ve Ruhi Su` dan etkilenen Selçuk, bu geleneksel gereçlerden yararlanarak popüler bir müzik türü geliştirdi.

1998 yılında Kültür Bakanlığı tarafından “Devlet Sanatçısı“ unvanı verildi.

Yapıtları: Tarih Merdiveni, Mevlana Celaleddin Rumi Aşkın Dansı, Fantezi, Paris Mektupları, Saksağan, Bir Çift Sözüm Var, Pireli Yapıt, Bentler, Sarıpınar 1914, Üç İstanbul, İstanbul`un Çağırdığı Su, Hakkari'de Bir Mevsim, Nereye Payidar, Küçücük Adam Ne Oldu Sana.

Albümleri: Tak-Tik Oyun Müzikleri, Timur Selçuk ve Orkestrası, Dünden Bugüne.
 
paylaşim için teşekkürler
 
Teşekkürler
 
тєşєккüяlєя.
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)