InfernoShade 1
InfernoShade
farkmt2official 1
farkmt2official
romegames 1
romegames
bikral 1
bikral
PrimeAC 1
PrimeAC
shrpnl 1
shrpnl
Agora Metin2 1
Agora Metin2
xranzei 1
xranzei
Bvural41 1
Bvural41
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Karan2offical 1
Karan2offical
Hikaye Ekle

Google'un sonu!

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan ClumsyTeam
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 209

ClumsyTeam

Level 5
TM Üye
Üye
Katılım
14 Eki 2010
Konular
591
Mesajlar
964
Reaksiyon Skoru
13
Altın Konu
0
TM Yaşı
15 Yıl 8 Ay 8 Gün
Başarım Puanı
135
MmoLira
-1
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

Google'un sonu!

20091105121708_google.jpg


Google'ın geleceği tehlikede!

Google'ı yakın gelecekte bekleyen bu tehlikeler, internet devinin sonunu da hazırlayabilir.

Google'ın CEO'su Eric Schmidt geçtiğimiz hafta teknoloji analizcileri için düzenlenen bir konferansta internetin ve Google'ın geleceğinden bahsetti.

Bundan 5 yıl sonrasında internet nasıl olacak? Esas soru buydu. Amerikan pazarının yüzde 77'ini ve dünya pazarının aslan payını kontrol eden Google, internet reklam pazarında daha da etkili olmayı planlıyor. Ancak Schmidt bundan ziyade internetteki içeriğin nasıl değişeceğinden bahsetti.

Eric Schmidt'e göre internette yer alan içerik, profesyoneller tarafından değil, kullanıcılar tarafından üretiliyor olacak. İnternet video ve uygulama ağırlıklı bir alan haline gelecek. Sosyal ağların ürettiği içerik inanılmaz boyutlara ulaşacak ama daha ilginci, internetteki içeriğin Çinlilerin kontrolüne geçecek olması. Çinli internet kullanıcıların sayısının artmasıyla birlikte internetteki içerikte en büyük paya Çinliler ve Çince sahip olacak.

Ama tehdit bu mu? Hayır değil...

Bir Silikon Vadisi rüyası

Eric Schmidt'in halka açık olarak pek değinmediği bir konu ise daha uzak gelecekte Google'a ne olacağıydı. Bu konuyu vurgulayan analizciler, Google'ın gücünü, pazar payını, başlangıcını ve potansiyel sonunu değerlendirdiler.

Birkaç öğrencinin garaj-şirketi tabir edilen sıfır sermayeli bir girişimi olarak doğan Google'ın 175 milyar değerinde ve 20.000 kişiye istihdam sağlayan bir şirket olması tam bir Silikon Vadi efsanesi. Dünyanın en tanınmış markası haline gelen Google'ın başarılarının sonu gelmiyor. Her alanda yeni teknolojiler geliştiren Google, reklam gelirlerini geleceğin teknolojilerine yatırarak bilişim alanında rekabeti körüklüyor.

Çok fazla alana yayılmış durumda olan Google'ın henüz başarısızlığı tatmamış olmasının en büyük tehlike olduğunu belirten analizciler, şirketin geleceğinde iç ve dış tehditlerin olduğunu söylediler.

Google: Herkesin rakibi, devletlerin bile!

Dış tehlikeler arasında Google'ın çok fazla alana yayılmasının getirdiği tehlikeler başta yer alıyor. Microsoft, Yahoo, Apple, Facebook, Twitter, Wolfram Alpha, Mahalo, Hulu... Aklınıza gelen hemen her büyük şirket bir ya da birden fazla alanda Google ile rekabet halinde. Dahası Amerikan hükümeti, Avrupa Birliği ve diğer siyasal güçler de Google'ın insanoğlunun bilgiye erişimi üzerinde sahip olduğu güç ve kontrolün farkında; ne planlar yaptıkları ise bilinmiyor.

Ancak analizcilere göre iç tehdit daha büyük. Google'ın esas gücü ve sermayesi insan kaynakları. Google geçtiğimiz yıllarda en parlak zihinlerinden bazılarını kaptırdı. Sheryl Sandberg Google'ın eski online satış başkan yardımcısıydı; şimdi ise Facebook'ta. Tim Armstrong AOL'ün CEO'su oldu. Google'ın "Don't be evil" yani "kötü olma" sloganını bulan ve Gmail'ın mucidi olan Paul Bucheit ise Friendfeed'i kurdu. Friendfeed de Facebook tarafından 50 milyon dolara satın alındı.

Sergey Brin, Larry Page ve Eric Schmidt

Sergey Brin ve Larry Page halen Google'ın iki önemli figürü olmayı sürdürüyor. Ancak ikisi de evlendi, çoluk çocuğa karıştı. Dünyayı gezip fotoğraf çekiyorlar, Page Tesla elektrikli arabasıyla, Brin de uçurtma gücüyle çalışan yelkenlisiyle uğraşarak vakit geçiriyor. Yani hobilerine, kendilerine ve ailelerine vakit harcıyorlar. Bu durumda Google ile eskisinden daha az ilgileniyorlar.

Şirketin parlak zihinleri bu durumda ya ayrılmış başka yerlerde girişimlerde bulunuyor ve kendi milyon dolarlarını kazanıyorlar; ya da çalışmalarının karşılığı olan servetlerinin tadını çıkartıyorlar. Bu zenginliğin de, öğrenciyken ve parasızken bu işlere girişmiş bu parlak zihinleri köreltmesi riski oldukça büyük. İşte en büyük iç tehlike bu, şirketin sahip olduğu insanların kaybedilmesi.

Geriye kalan Eric Schmidt oluyor, başından beri şirketin yetişkin iş adamı figürü olan Schmidt, Google'ın ticari başarısının mimarı oldu. 2015'te Google'ın durumunu belirleyen anahtar kişi Eric Schmidt ve şirketin diğer parlak zihinleri olacak, Google'ın 175 milyar dolarlık sermayesi değil.​
 
Google'ye bir fatiha okuyalım bari ayıp olmasın o kadar emekleri geçti. :p
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst