Krutzo 1
Krutzo
shrpnl 1
shrpnl
Best Studio 1
Best Studio
D 1
delimuratt
Aliyldrim 1
Aliyldrim
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
melankolıa18 1
melankolıa18
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Cannn6161 1
Cannn6161
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

D Tır (Çekici) Ehliyeti

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan harryp.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

harryp.

Level 26
Fahri Üye
TM Üye
Katılım
29 May 2010
Konular
11,132
Mesajlar
23,292
Reaksiyon Skoru
1,078
Altın Konu
0
TM Yaşı
16 Yıl 9 Gün
Başarım Puanı
475
MmoLira
-74
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

2918 sayılı Trafik Kanununa göre D sınıfı ehliyet alabilmek için en az 22 yaşını bitirip 23 yaşından gün almak gerekiyor.
2011 yılına kadar ilkokul mezunları ehliyet alabilir.İlköğretim 6.7.8. sınıflardan terk edenlerde ehliyet alabiliyor.
D sürücü belgesi ile Çekici-Kamyon-Komyonet-Minübüs-Otomobil kullanılabiliyor.Ruhsatında çekici yazıyorsa D sınıfı ile Kamyon yazıyorsa C sınıfı ile kullanılabilir.
D ehliyet alacak sürücü adayları Trafik 50 soru,Motor 40 soru,İlkyardım 30 soru ve direksiyon sınavlarına tabi tutuluyor.
B- sürücü belgesi olup D sınıfı ehliyet almak isteyenler Motor ve direksiyon sınavlarına tabi tutuluyor. C ve E ehliyet sahipleri sadece Direksiyon sınavına tabi tutulur.

Not : 28.04.1997 Tarihinden önce( E ) sınıfı sürücü belgesi olan kişiler Tır kullanabilirler. Belirtilen tarihten sonra
( E ) sınıfı ehliyet alanlar,( D ) sınıfı almak zorundalar.

750 kg.`ın üstündeki römorkları araçlarına takıp kullanabilmeleri için uygulamalı sınavlardan geçirilmiş olmaları ve belgelerine işlenmiş bulunması mecburidir. Uygulamalı sınavlar römork takılmış araçla yapılır.
 
Paylaşım için teşekkürler.
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst