ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
Rahmi M. Koç, 1930 yılında Koç Holding`in kurucusu ve sahibi Vehbi Koç ve Sadberk Koç`un dört çocuklarından ikincisi olarak (Semahat Arsel-1928, Rahmi Koç-1930, Sevgi Gönül- 1938, Suna Kıraç- 1941) dünyaya geldi. Koç, ilköğretim eğitimini Ankara`da tamamladıktan sonra İstanbul`da Robert Kolej`e başladı. Buradan mezun olduktan sonra yüksek öğrenim görmek için Amerika`ya giden Rahmi Koç, Johns Hopkins University B.A. Endüstriyel Sevk ve İdare Bölümü`nde okudu.
1958 yılında askerliğinin ardından Koç Şirketler Topluluğu`nda çalışmaya başlayan Rahmi Koç, Ankara`da Otokoç Şirketi`nde görev aldı ve 1960 yılında da Koç Ticaret A.Ş.`ye geçti. Koç, 1963 yılında kurulan Koç Holding`in şirket merkezinin, 1964 yılında Ankara`dan İstanbul`a taşınmasının ardından Koç Holding A.Ş. Genel Koordinatörlüğü`ne başladı ve İstanbul`a yerleşti.
Koç, 1970 yılında yedi kişilik İcra Komitesi`nin Başkanı oldu ve 1975 yılında İdare Meclisi Başkan Yardımcılığı'na başlamasının ardından, 1980 yılında da dört kişilik üst düzey idarecilerden kurulu, Koç Holding İdare Komitesi Başkanı oldu. Babası Vehbi Koç`un 1984 yılında İdare Meclisi Başkanlığı`nı kendisine devretmesinin ardından Rahmi Koç, 30 Mart 1984`de Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlendi. 7 Kasım 1994 tarihinde yapılan Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) toplantısında 1995-1996 yılları için ICC Başkanı olarak seçilen Rahmi Koç, 4 Nisan 2003 tarihinden itibaren Yönetim Kurulu Başkanlığı`nı oğlu Mustafa V. Koç'a devretti. Kendisi de daha önce babasının yaptığı gibi Koç Holding Şeref Başkanlığı`nı üstlendi.