Bvural41 1
Bvural41
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Almira2 1
Almira2
romegames 1
romegames
D 1
delimuratt
melankolıa18 1
melankolıa18
shrpnl 1
shrpnl
Fethi Polat 1
Fethi Polat
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Best Studio 1
Best Studio
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Traktörlerde modifiye dönemi

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan AcimasiZz-
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 443

AcimasiZz-

Level 10
Fahri Üye
TM Üye
Katılım
6 Haz 2010
Konular
917
Mesajlar
6,280
Online süresi
14m 54s
Reaksiyon Skoru
392
Altın Konu
0
TM Yaşı
16 Yıl 3 Gün
Başarım Puanı
215
Yaş
31
MmoLira
-668
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

A.A.



Çiftçiler de otomobil tutkunları gibi traktörlerine, daha fazla verim alabilmek için turbo sistem taktırıyor. Sistem sayesinde traktörün gücü yüzde 20 artırılıyor.

Konya merkezli İsfur Otomotiv Elektronik Makine İmalat Sanayi Ticaret Ltd. Şti'nin sahibi Hüseyin Keleş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1980 yılında kurulduklarında elektronik cihazların şase Ve kutularını ürettiklerini söyledi.

Gelişen teknolojiye ayak uydurmaya çalıştıklarını, bu doğrultuda yaptıkları yatırımlarla 2001 yılından sonra otomotiv yedek parça ve kalıp üretimine başladıklarını anlatan Keleş, 2006'dan bu yana Konya Organize Sanayi Bölgesi'ndeki yeni fabrikalarında üretimlerinin sürdüğünü bildirdi.

Keleş, şunları kaydetti:
“Hidrolik kolu, fren parçaları, vantilatör kasnağı, diferansiyel kilitleme pedalı, el freni gibi traktör yedek parçaları imal ediyoruz. 3 yıllık Ar-Ge çalışması sonucunda 2007'de Türkiye'de ilk kez Turbo Sistemi ürettik. Dünyada 3-4 firma tarafından benzeri üretilen bu turbo sistemini Türkiye başka üreten yok. Yaptığımız anlaşma ile sistem, bir traktör firmasının üretimine doğrudan girmeye başladı. Sistem, motora giden hava yoğunluğunu ve basıncını normalin yaklaşık yüzde 50 daha fazla üzerine çıkarıyor. Bu da içeri giren havanın yakıtla birlikte ateşlendiğinde çok daha şiddetli bir patlama gerçekleştirmesini sağlıyor. Yani turbonun görevi, daha fazla soğuk havayı motora vererek performansını artırmak oluyor.“

Keleş, bu sistemin, takıldığı traktörün gücünü yüzde 20 artırdığını ifade ederek, yakıtta da yüzde 15-20 civarında tasarruf sağladığını söyledi.

Turbo sistemine genellikle eski traktör sahiplerinden talep geldiğini belirten Keleş, “Çiftçiler, yenisini alacak imkanları olmadığı için traktörünün motorunu güçlendirme yoluna gidiyorlar. Otomobilden sonra traktörde de modifiye büyük ilgi görüyor. Ülke genelinde bayilerimiz aracılığıyla satışımızdan oldukça memnunuz“ dedi.

Keleş, turbo sisteminin satış fiyatının 1100 lira olduğunu belirterek, “Sistemi takan usta da 100-150 lira talep edebiliyor. Normalde 1500-2000 liraya veriyorduk ancak indirime gittik. Amacımız bu ürünü yurt dışındaki çiftçilere de ulaştırmak“ diye konuştu.
 
Teşekkürler
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst