C 1
chengdu
xranzei 1
xranzei
zendor2 1
zendor2
Bvural41 1
Bvural41
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Almira2 1
Almira2
romegames 1
romegames
D 1
delimuratt
melankolıa18 1
melankolıa18
shrpnl 1
shrpnl
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Urumçi Olayları...

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan HaRBiY
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

HaRBiY

Level 7
TM Üye
Konular
620
Online süresi
42m 13s
Reaksiyon Skoru
91
Altın Konu
0
TM Yaşı
17 Yıl 1 Ay 2 Gün
Başarım Puanı
190
MmoLira
-79
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Sincan Uygur Özerk Bölgesi Karıştı

Çinliler ile Uygur Türkleri arasında Urumçi'de çıkan çatışmalarda 140 kişi öldü, 850'ye yakın kişi de yaralandı. Olaylar Kaşgar'a da sıçradı.

Çin'in kuzey batısında, Uygur Türklerinin yoğun olarak yaşadığı Sincan-Uygur Özerk Bölgesi'nde çatışmalar yaşanıyor.
Bölge polisi çıkan olaylarda 140 kişinin öldüğünü ve 850'ye yakın kişinin de yaralandığını bildirdi.
Bağımsız kaynaklara göre ise ölü ve yaralı sayısı ifade edilenden çok daha fazla.
Yıllardır ekonomik ve dini özgürlükler yönünden önemli sıkıntılara maruz kalan Uygur Türkleri yeni ve önemli sıkıntılarla karşı karşıya.
Geçtiğimiz ay bir fabrikada meydana gelen çatışmaların ardından başlayan protesto gösterilerine güvenlik güçleri çok sert bir biçimde müdahale etti. Polisin müdahalesi sırasında çok sayıda UygurTürkünün hayatını kaybettiği yada yaralandığı öne sürüldü.
Olayların ardından bölgede internet ulaşımı engellenirken, telefonla da bölgeye ulaşmak neredeyse imkansız hale geldi.
TRT muhabirinin görüştüğü bir görgü tanığı ölü sayısının resmi açıklamalardan çok farklı olduğunu, olaylarda bildirilenden çok daha fazla kişinin hayatını kaybettiğinin konuşulduğunu anlattı.
Çin hükümeti bölgede meydana gelen olaylardan Dünya Uygur Kongresi'ni sorumlu tuttu. Dünya Uygur Kongresi yetkilileri ise suçlamaları reddederek, olayların hükümetin politikalarından kaynaklandığını bildirdi. Güvenlik güçlerinin, olayların büyümesini engellemek için bazı kurumları ve televizyon kanallarını denetim altına aldığı da bölgeden gelen haberler arasında.

Yani ben izleyince o kadar içte beddua ettim ki Çinli ***lere. Ağlayacaktım. YEMİN EDERİM AĞLAYACAKTIM!!! :(:( O ***lerin ALLAH BELALARINI VERSİN!!! :mad::mad:

Bunlar çinin açıkladığı ölü sayısı ordaki uygurlu insanlar ölilerin binleri aştığını söylüyor

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri