C Programlama Dersleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bluefan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 522

bluefan

Level 7
Konular
421
Reaksiyon Skoru
39
Altın Konu
0
TM Yaşı
16 Yıl 9 Ay 27 Gün
Başarım Puanı
140
MmoLira
-2
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Selamlar. Genelde internette c programlama tekniklerinin yetersiz ve gereksiz kısımlarını uzun uzadıya ele alıyorlar. Ben bu yazılarda ve devamında olabildiğince kısa ve öz olmaya çalıştım. Derslerin devamını bu başlık altında ileri sayfalara giderek devam edersiniz. Ayrıca lütfen yorum olsun diye yorum yazmayın bir teşekkür butonuna bassanız yeterli.

Programlama Dili Nedir?
İlk bilgisayarlarda komutlar iki tabanında sayılarla (binary) verilmekteydi. Sonra çevirici diller ortaya çıktı (assembly) ve daha sonra yapısal ve nesne tabanlı programlama dilleri ortaya çıktı. C yapısal bir programlama dilidir.

Neden C?
Çünkü hem kullanıcıya kolay, hem makinaya. Ayrıntıya girmeye gerek yok Gülümse
Not: Diğer diller bazı yönlerden basit olabilir ama derlediğiniz program hız ve boyut bakımından daha verimli değildir.

Derleyici Edinme
Hem bedava hem hızlı hem de kullanışlı bir derleyici olan Dev-C++'ı tercih ediyorum ben. Bu linkten indirebilirsiniz. Kurulum sonrası dil seçimi ayarlarını yapıp devam ettikten sonra program çalışacaktır.

İlk Program
Şimdi masaüstünde Dev-C++ simgesine çift tıklayarak programı çalıştırın. File->New->Source File diyerek yeni bir dosya açın. Aşağıdaki kodlar ilk programımızın kodlarıdır. Her satırı tek tek açıklayacağım.
C Kod
1
2
3
4
5
6
7

#include <stdio.h>
main()
{
printf("insaniz.biz'den merhaba");
getchar();
return 0;
}

Programı çalıştırmak için F9 tuşuna basınız.

#include ile başlayan satır program koduna stdio.h dosyasını ekler. Bu dosya printf ve getchar fonksiyonlarını barındırır.

printf() fonksiyonu ekrana herhangi bir metin, sayı veya bir değişken yazdırmaya yarar.
getchar() fonksiyonu yazıyı ekrana bastıktan sonra bir tuşa basmamızı beklemek için.
return 0 satırı da programın "0" değeri döndürerek kapatılmasını sağlar.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)