PrimeAC 1
PrimeAC
shrpnl 1
shrpnl
Agora Metin2 1
Agora Metin2
xranzei 1
xranzei
Bvural41 1
Bvural41
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Karan2offical 1
Karan2offical
Fethi Polat 1
Fethi Polat
ShadowFon 1
ShadowFon
bikral 1
bikral
Hikaye Ekle

Sigmund Freud

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan n0ne.pq
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 237

n0ne.pq

Level 4
TM Üye
Katılım
18 Eyl 2010
Konular
173
Mesajlar
331
Reaksiyon Skoru
11
Altın Konu
0
TM Yaşı
15 Yıl 9 Ay 4 Gün
Başarım Puanı
97
MmoLira
0
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!



Psikanaliz'in kurucusu Sigmund Freud, 6 Mayıs 1856`da Avusturya-Macaristan İmparatorluğu`nda, Pribor`da doğdu. Babası, Jacob Freud, küçük bir esnaftı ve annesi onun ikinci karısıydı. Freud`un kendisinden yaklaşık yirmi yaş büyük iki üvey ağabeyi ve kendinden küçük yedi kardeşi vardı. Ailesi, 1938`e kadar yaşayacağı Viyana`ya taşındığında Freud henüz dört yaşındaydı. Yahudi aileden olan Freud`un babası özgür düşünceli biriydi, Freud sonradan kendisinin ateist olduğunu açıkladığında oğlunun kararına saygı gösterdi.

O dönemde Yahudiler yalnızca tıp ve hukuk alanında çalışabiliyorlardı, Freud da, bilimle ilgilendiği için, 1873`te Viyana Üniversitesi Tıp Fakültesine girdi. Aslında nöropsikoloji araştırmaları yapmak istiyordu ama zengin olmadığı için nöroloji üzerine çalışmaya başladı. Daha sonraları birlikte çalışmalar yaptığı Josef Breuer`le bu dönemde tanıştı. Breuer ve Freud, konuşma kürünü birlikte yarattılar. 1882-83`te Theodor Meynert Psikiyatri Kliniğinde işe girdi. Kokain üzerine pek çok çalışma yaptı. Daha sonra Jean-Martin Charcot adlı ünlü nörologla, hipnoz ve histeri üzerine çalışmalar yapmak için Paris`e gitti.

1886`da Viyana`ya dönüp muayenehane açtı ve evlendi. Özellikle hastalarının tedavisinde hipnoz kullanıyordu ama zamanla bunun yeterli olmadığını anlayıp muayeneyi bıraktı. 1900`de Rüyaların Yorumu`nu yayınladı, 1901`de de Gündelik Yaşamın Psikopatolojisi`ni. 1905`te yayınlamaya başladığı cinsellik üzerine çalışmaları yankı uyandırdı. Çocukluk dönemi tecrübelerinin önemi ve Oedipus kompleksi teorilerini öne sürdü.

1902`de Viyana Üniversitesi`nde profesör oldu. 1906`da Psikanalitik Topluluğu`nu kurdu. Bu topluluğun kuruluşundan sonra benzerleri giderek çoğaldı. 1909`da Massachusetts`deki Clark Üniversitesinde ilk uluslararası konuşmasını yaptı. 1923`te sigara bağımlılığından dolayı, çene kanseri teşhisi kondu. Bu hastalık, 16 yıl içinde 33 ameliyat geçirmesine neden oldu. Tam o yıllarda da Avrupa`da Nazi baskısı başlamıştı. Freud`un yazdıkları da başkalarınınkilerle birlikte yasaklanıyor yakılıyordu. 1938`de Almanya, Avusturya`yı işgal etti. Karısıyla İngiltere`ye kaçtı ve 23 Eylül 1939`da orada öldü. Şu an İngiltere ve Viyana`da yaşadığı dairelerde Sigmund Freud Müzeleri bulunmakta.
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst