mannaxxx 1
mannaxxx
Bvural41 1
Bvural41
Agora Metin2 1
Agora Metin2
berkmenoo 1
berkmenoo
farkmt2official 1
farkmt2official
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Hikaye Ekle

Anemi tedavisinde yeni umut

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan unthinkinq
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 350
Akdeniz anemisine yakalanan bir kişi ilk kez gen tedavisiyle iyileştirildi.

Araştırmayı yürüten Profesör Philippe Leboulch, kalıtsal bir kan hastalığı olan Akdeniz anemisine yakalanan, bugün 21 yaşındaki hastanın tedavi başladıktan 3 yıl sonra kan nakline ihtiyaç duymadığını belirtti.

Leboulch, 18 yaşındayken Güneydoğu Asya kökenli Fransız vatandaşı olan hastanın kemik iliğinden kök hücrelerinin alındığını, laboratuvarda bu hücrelerin "düzeltilerek" tekrar hastaya verildiğini açıkladı.

Araştırmaya imza atanlardan Leboulch, hayatı değişen hastanın bir Fransız lokantasında aşçı olarak çalışmaya başladığını ancak "yine de tedbirli olmak gerektiğini" vurguladı.

İngiliz "Nature" dergisinde yayımlanan araştırmada, ilk kez sık rastlanan bu kalıtsal hastalıkta gen tedavisinin etkili olduğuna dikkat çekildi.

Dünyada her yıl 200 bin kadar bebek, Akdeniz anemisiyle doğuyor.
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst