Fethi Polat 1
Fethi Polat
Bvural41 1
Bvural41
OnurBoyla 1
OnurBoyla
mavzermete 1
mavzermete
xranzei 1
xranzei
Hikaye Ekle

Ahmet Rıfat Şungar

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan hasrett
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 243

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

Ahmet Rıfat Şungar, 2 Eylül 1983 tarihinde, İstanbul`da dünyaya geldi. Üniversitede iktisat üzerine eğitim almak isteyen Şungar istediği bölümü kazanamayınca arkadaşlarının da yönlendirmesi ile konservatuar sınavına girdi ve de İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı`nı kazandı.

Konservatuarda Tiyatro bölümünü kazanan Şungar, mezun olmasının ardından ilk olarak tv dizisi Kaybolan Yıllar ile izleyicilerle buluştu. Bu dizinin ardından Aydın Sayman tarafından yönetilen sinema filmi Janjan`ın kadrosunda bulunan Şungar, 2008 yılında, Hatırla Sevgili`nin 2. sezonunda kısa bir süre rol alarak yeteneklerini daha fazla insana gösterme olanağı buldu.

Şungar`ın hayatını değiştiren yapım ise, Nuri Bilge Ceylan`ın yönetmen koltuğuna oturduğu Fransa-İtalya ve Türkiye ortak yapımı sinema filmi Üç Maymun oldu. Yavuz Bingöl ve Hatice Aslan ile beraber Üç Maymun`un başrollerini paylaşan Şungar, bu film sayesinde pek çok Avrulpa ülkesinde tanınan bir oyuncu oldu. Üç Maymun 2009 yılında Oscar aday adayı olarak Türkiye`den yarışmaya gönderilirken, 6 dalda Yeşilçam Ödülü ve 4 dalda Siyad Ödülü kazandı.

2009 yılında Onur Ünlü`nün yönettiği Beş Şehir adlı sinema filminde rol alan genç oyuncu, ayrıca sevilen gençlik dizisi ES-ES`de de başrollerde yer aldı.

Boş zamanlarında basketbol ve yüzme ile uğraşan Şungar, fırsat buldukça kayak yapmayı da ihmal etmiyor.
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst