xranzei 1
xranzei
Manwe Work 1
Manwe Work
noisiv 1
noisiv
berkmenoo 1
berkmenoo
Hikaye Ekle

Doç. Dr. Tamer Aksoy

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan BoreaL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 226

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

1965 Ankara doğumlu. Evli ve 2 çocuk babası. A.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü`nden mezun oldu (1986). Hacettepe Üniversitesi`nden Master (1989), Gazi Üniversitesi`nden ise (bankacılık alanında) Doktora (1997) derecesini aldı. 2007`de ‘Muhasebe ve Finans` anabilim dalında Doçent oldu.

Uluslararası sınavlar neticesinde yurtdışında İngiltere ve ABD başta olmak üzere çok çeşitli ülkelerde konusuyla ilgili mesleki, bilimsel ve akademik incelemelerde bulundu. Staj, seminer, sempozyum, kongre ve konferanslara katıldı. İsviçre Citibank/Citicorp Investment Bank`da Finansal Kontrol ve Mali Denetim konusunda kısa süreli çalıştı. Öğretim görevlisi olarak çeşitli kurumlarda ders verdi. AB, Dünya Bankası ve ülkemizce birlikte yürütülen muhasebe ve denetime ilişkin ortak reform projeleri ile denetimle ilgili yasal ve mesleki düzenlemelerde uzman bilirkişi olarak görev aldı.

Denetim, iç kontrol, muhasebe/denetim meslek etiği, Basel II, Uluslararası Denetim Standartları (UDS), bankacılık ve otomotiv sanayii konuları başta olmak üzere (ikisi ortak çeviri ve editörlük olmak üzere) bazıları konusunda bir ilk`i oluşturan toplam 9 kitabı yayınlandı.

Ayrıca, Dünya kongresi, uluslararası sempozyumlar ve Türkiye Kongreleri başta olmak üzere farklı bilimsel ve mesleki etkinliklerde sunulmuş ulusal/uluslararası bildirileri ile denetim, iç kontrol, muhasebe ve finans konularında yayınlanmış Türkçe ve İngilizce çok sayıda makalesi bulunmaktadır. Çeşitli akademik dergilerin Bilim Hakem Kurulu üyesidir.

Ülkemizin en büyük gruplarından birisini oluşturan çok şirketli büyük bir Kurumda 10 yıl Müfettişlik yaptı. Ocak 1997`de Teftiş Kurulu Başkanlığı`na atandı. Halen, denetim grubunun başındaki yöneticilik görevini sürdürmektedir. Ayrıca, çeşitli grup şirketlerinde de yönetim ve denetleme kurulu üyesi olarak görev yaptı/yapmaktadır.

Ulusal ve Uluslararası çeşitli mesleki unvan ve ruhsatlara sahiptir. [ACFE-Uluslararası Yolsuzluk ve Hile Denetçisi Ruhsatı (CFE), Dünya İç Denetçiler Enstitüsü (IIA) Üyelik Ruhsatı ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavir (SMMM) Ruhsatı]

Ayrıca, ulusal ve uluslararası düzeyde, üyesi olduğu bazı mesleki kuruluşlarda da çeşitli görevler üstlenmiştir. [Örn:ASMMMO Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası-Denetim Standartları Komisyonu Başkanı, Türkiye Denetim Standartları Kurulu (TÜDESK)-Yönetim Kurulu Üyesi, ASMMMO-Danışma Meclisi Üyesi, TÜRMOB Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği -Seçilmiş Delege, Dünya İç Denetçiler Enstitüsü (IIA-The Institute of Internal Auditors) Üyesi ve E.Etik ve Standartlar Komitesi Üyesi, Dünya Soruşturma, Yolsuzluk ve Hile Denetçileri Birliği (ACFE-Association of Certified Fraud Examiners) Üyesi ve Ülke Temsilcisi, TİDE Türkiye İç Denetim Enstitüsü ve USİUD-Uluslararası İnceleme ve Soruşturma Uzmanları Derneği üyesi vb.)

Denetim, iç kontrol, denetim ve muhasebe meslek etiği, kurumsal yönetim, Basel II, AB müktesebatı, bankacılık, mortgage, muhasebe ve finans özel ilgi alanları arasındadır.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri