Fethi Polat 1
Fethi Polat
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Scarlet 1
Scarlet
xranzei 1
xranzei
Hikaye Ekle

Doç. Dr. Metin Hülagü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan BoreaL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 286

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

1962 tarihinde Ceyhan`ın Erenler Köyü'nde doğan Hülagü, ilkokulu Erenler Köyü ilkokulunda okudu. Ortaokulu 1976 yılında Ceyhan`da, Lise tahsilini ise 1980 yılında İstanbul`da tamamladı. 1981-1985 yılları arasında Marmara Üniversitesine devam etti.

1985-1987 Eğitim-Öğretim dönemlerinde Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü`nde mastır yaptı. 1987 yılında Erciyes Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü adına İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü`nde Araştırma Görevlisi olarak göreve başlayan Hülagü, yine aynı enstitüye bağlı olarak İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümü, Yakınçağ Tarihi Kürsüsü`nde, Prof. Dr. Ali İhsan Gençer Bey`in danışmanlığında “Gazi Osman Paşa, Askeri ve Siyasi Hayatı“ konulu doktora çalışmasına başladı. Ekim 1988 - Ekim 1991 tarihleri arasında dil öğrenmek, doktora konumu ve sahasıyla ilgili araştırmalarda bulunmak üzere üç yıl süreyle İngiltere`de bulundu.

24 Aralık 1992 tarihinde doktora çalışmasını tamamlayarak Erciyes Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümü, Yakınçağ Kürsü*sü`n*deki görevine döndü. 14.10.1993 tarihinde Yardımcı Doçent kadrosuna atanan Hülagü, yine aynı yılın Mart ayında Doçentlik Dil Sınavı`nı verdim. 6 Aralık 1999 tarihinde yapılan Doçentlik Sınavı`nda başarılı bulundu. Halen Erciyes Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi olan Hülagüi, İngilizce ve Arapça bilmekte olup, evli ve iki çocuk babasıdır.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri