kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
InfernoShade 1
InfernoShade
BlackFullMoon 1
BlackFullMoon
Agora Metin2 1
Agora Metin2
PrimeAC 1
PrimeAC
ShadowFon 1
ShadowFon
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Madam Curie

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Rney
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 202

Rney

Level 16
TM Üye
Katılım
23 Tem 2010
Konular
2,296
Mesajlar
10,809
Online süresi
53m 3s
Reaksiyon Skoru
628
Altın Konu
1
TM Yaşı
15 Yıl 10 Ay 26 Gün
Başarım Puanı
336
MmoLira
-503
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Asıl adı Maria Curie olmasına rağmen Madam Curie olarak bilinir.
Madam Curie, Nobel Ödülünü kazanan ilk kadındır. Ve bu ödülü iki kez kazanmıştır. Yalın halde ayırmayı başardığı Radyum elementi, bugün tıpta insan sağlığı için yaygın biçimde uygulanan radyoterapinin yani kanser tedavisinin özünü oluşturur.
Radyoaktivite, radyasyon gibi kavramları da bilime Madam Curie kazandırmıştır. Madam, doktora çalışmasında aynı laboratuarda çalışan Pierre ile evlenmiştir. Yaşam savaşını tek başına değil, artık hayat arkadaşıyla sürdürecekti. Onların yaşamını Fransız Fizikçi Becquerel`in buluşu, inanılmaz bir şekilde etkilemiştir.
Becquerel`e göre uranyum maden filizinde, uranyum dışında başka element daha bulunuyordu. Bu düşüncesini Curie`ye açtı ve uzun bir çalışmanın başlangıcının temelini attılar. Ve buldukları bu mucizevi madene “Radyum“ adını verdiler. Bu çalışmanın ardından da 4 Temmuz 1934`te Nobel Ödülü`nü ikinci kez kazandılar.
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst