- Konular
- 191
- Çözüm
- 7
- Online süresi
- 1mo 29d
- Reaksiyon Skoru
- 891
- Altın Konu
- 73
- Başarım Puanı
- 214
- MmoLira
- 7,078
- DevLira
- 18
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
Pokopia’da ana hikâye zaten haritayı toparla, alanları restore et falan diye akıyor ama arada başka adalara kaçma olayı da var. Dream Islands kısmı tam o noktada devreye giriyor. Ben ilk başta çok önemsememiştim, sonra fark ettim ki resource farm için bayağı iş görüyor. Tek yapman gereken Drifloon’u bulmak ve ona birkaç doll toplamak. Sistem Animal Crossing’deki ada mantığına bayağı benziyor. Adalar random geliyor ve her gün yeni bir tane açılıyor.
Rope, fruit, stick, hatta nadir metal falan topluyorsun, yani boş gidilmiyor. Inventory’de yer bırakmak lazım, ben ilk gittiğimde gereksiz şeylerle dolu olduğu için yarı farm çöpe gitmişti. Bir de bu adalarda legendary karşılaşmaları var ama garanti değil, tamamen spawn şansına bağlı. Bazen birkaç gün boş dönüyorsun, bazen direkt denk geliyor. Günde tek ada hakkın var ama gün reset atana kadar aynı adaya geri dönebiliyorsun. Mesela bir gün Eevee doll kullandıysan o gün başka doll’a geçemiyorsun, ertesi günü bekliyorsun. Başlamak için de Drifloon ve en az bir Pokemon doll lazım. Drifloon, Withering Wastelands’ta bulunuyor. Pokemon Center’a dönük duruyorsan sola gidip deniz tarafına ilerliyorsun. İlk gidişte yol bloklarla kapalı oluyor, onları kırınca batı kıyısına açılıyorsun. Drifloon su kenarında dolanıyor. Sonra senden kendine ev istiyor. Habitat kurmak için üç campfire’ı yan yana koyup Charmander’la yakıyorsun. İş bitince tekrar konuşuyorsun ve bu sefer senden bir Pokemon doll istiyor. Her doll ayrı bir ada tipine bağlı ve her ada tipi de üç ana resource veriyor. Ama sadece onlara bakıp çıkmamak lazım,
Pokeball, Relic, CD, Stardust falan da düşebiliyor. Doll tarafında birkaç farklı yol var. Bazıları wild’da bulunuyor, bazıları shop’tan alınıyor, bazıları da Pokeball içinden random çıkıyor. Eevee doll, Wastelands Dream Island’a götürüyor; burada Leppa berry, vine ve mushroom toplanıyor. Withered Wastelands’ta Pokemon Center’ın önünden sağa dönüyorsun, sağ tarafta kırılabilen yumuşak bir duvar var. Orayı açıp geçince yine sağa kırılıyor ve parlayan bir blok görüyorsun, onu kırınca Eevee doll çıkıyor. Bu adada cave’lerde Suicune çıkma şansı var. Karşılaşırsan konuşuyorsun, seni eve kadar takip ediyor, sonra habitat kuruyorsun. Pikachu doll ise Ocean Dream Island açıyor; twine, sea glass, shell veriyor. Bleak Beaches’in başlangıç tarafında merdivenden in, yolun iki yanında küçük kulübeler var, sağdakinin içinde Pikachu doll duruyor. Oranın legendary şansı Raikou. Yine cave içinde denk gelirse konuşup peşine takıyorsun, sonra habitat işi.
Dragonite doll, Sparkling Skylands Dream Island’a götürüyor; wastepaper, Pokemetal Fragments ve Crystal Fragments kasıyorsun. Bunu random Pokeball’dan, treasure block’tan bulabiliyorsun ya da Palette Town’daki environment level yükselince PC shop’a düşüyor. Legendary tarafı Mewtwo. Arcanine doll da Rocky Ridges Dream Island açıyor; Iron Ore, Gold Ore ve Glowing Stone için iyi. O da aynı şekilde random bulunuyor ya da shop’a geliyor, legendary karşılığı Entei. Clefairy doll yine başka bir Rocky Ridges varyasyonuna götürüyor, burada Cave Mushrooms, Copper Ore ve Limestone var. Çıkış mantığı aynı. Ditto doll ve Substitute plushie ise biraz ayrı çalışıyor; bunlardan biriyle rastgele bir Dream Island’a gidiyorsun, yani hangi resource çıkacağı baştan belli olmuyor. Tam biraz RNG işi.
Adaya gitmek için kullanacağın doll’un inventory’de olması lazım. Drifloon’a veriyorsun, diyalogdan “I want to go to an island” seçiyorsun, sonra seni alıp götürüyor. Çıkmak isteyince yine Drifloon’la konuşuyorsun. Bir de Cloud Islands olayı var. O kısım multiplayer gibi çalışıyor, biraz Animal Crossing custom island mantığı. Geliştiricilerin paylaştığı bir ada kodu bile var ama ona girmek için önce herhangi bir Pokemon Center PC’den 100 Coin karşılığı Mysterious Goggles alman gerekiyor. Sonra A’ya basıp gözlüğü takıyorsun, kod giriyorsun ve adayı sanal modda geziyorsun. Arkadaşlar da kendi adalarını yapıp kod paylaşabiliyor. Yalnız burada Nintendo Online aboneliği şart, çünkü oyun bunu multiplayer özellik sayıyor. Geliştirici adasının kodu da PXQC G03S. Ben açıkçası Dream Islands’ı direkt farm rotasına ekledim, özellikle bazı resource’larda bayağı fark yaratıyor. Legendary işi de tamamen şans ama denk geldiğinde güzel hissettiriyor, o kısmı iyi.
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)