- Konular
- 284
- Online süresi
- 14g 16944s
- Reaksiyon Skoru
- 716
- Altın Konu
- 27
- Başarım Puanı
- 232
- TM Yaşı
- 9 Yıl 19 Gün
- MmoLira
- 3,595
- DevLira
- 12
Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!
Crimson Desert’te Spire of Insight yüzünden kaşlarını mı çiziyorsun? Oyundaki inatçı kulelerden biri daha; içi de bilmece ve ipucu ile dolu. “Hızlı biter” diye girme, üst katlarda kafa yormak zorundasın.
Aşağıda toparladım; hadi, en azından nereden başlayacağını netleştirelim.
Spire of Insight konumu
Crimson Desert’te Spire of Insight isteğe bağlı; ana görev seni oraya zorlamıyor. Ama içeride sır toplamayı seviyorsan haritada gözüne batıyor zaten; “geçerken uğrayayım” dedirten yerlerden.
Bulmak için Hernand’ın güneyine in; Pororin Village’ı da geç; bir süre sonra manzarayı ezen o kuleyi görürsün. Uzakta küçük görünüp “yakındır” sandım, yürüyüş yine uzun çıktı.
Spire of Insight: Bilmece #1
Kuleye ilk yaklaştığında girişi dikenli sarmaşık sarmış. Blinding Flash → Concentrated Light ile ışık tutup yakabilirsin. İstersen yakında fener ya da ateş kabı bul, oku ateşle, sarmaşığa ateşli ok at; sonuç aynı.
İçeri girince ilk bilmeceyi okuyorsun: “Yerin kemikleri uzun sessizlikten uyanıp yerini bulunca, zaman yeniden akmaya başlar.”
Çözüm: Yerdeki çakıl taşlarından birini al — metindeki “kemik” işte bunlar. Kaseye koy. Parlayınca kapı açılıyor, kuleye giriş serbest. Ben de önce “kemik” diye ceset aradım; taşmış aslında.
Spire of Insight: Bilmece #2
Kulenin zemin katında Ranged Weapons of the World: Bows Vol. 2 blueprint’ini alabiliyorsun. Sonra kitaptaki ikinci bilmeceye bak: “Yıllar geçse bile geride kalan izler, unutulmuş hikâyeleri yeniden canlandırır.”
Çözüm: Şifonyerin üstündeki mezar taşını al, kaseye koy. Sonra anahtarı / düğmeyi (switch) bas; asansör çalışıyor. “Mezar taşı şifonyerde ne arıyor?” dedim; bu kulede normal sayılıyor.
Spire of Insight: Bilmece #3
Crimson Desert’te bu katta üçüncü bilmece duruyor: “Bilgelik dolu kayıtlar bizi geçmişe götürür; uzaklara bakan araçlar ise geleceği aydınlatır.”
Çözüm: Uzaktan bakan araç dediği teleskop; onu alıp kaseye koy. Sonra arkadaki odaya bak; kayıt tarafı için kalem ucunu (pen tip) alıyorsun. İkisi de kasedeyken düğmeye bas, asansör yine çalışıyor. İlk turda sadece teleskop yetmez diye kaldım; kalem ucunu kaçırma.
Spire of Insight: Bilmece #4
Neredeyse tepedesin. Bu sefer bilmece metni okunur gibi durmuyor en azından ben etkileşime geçemedim. O yüzden kitaptaki resimlere baktım: üç yuvarlak obje var; güneş saati ve iki küre. Aslında bu üçlü odanın içinde dağınık duruyor; toplayıp kaseye atıyorsun, iş bitiyor.
Gitmeden önce iki tarif / blueprint’i de kap: Two-Handed Weapons of the World Vol. 2 ve Gold Bar üretmeye yarayan simya formülü.
Crimson Desert’te Spire of Insight tarafını burada kapatıyorsun. Devam edip Abyss’e düşersen Chaos Forest ile başlayan ada koluna çıkıyorsun.
İsteğe bağlı kule gezmeyi seviyorsan bir sonraki durak olarak Spire of Frost da var; oralarda soğuk ve sinir var, ona göre.
Moderatör tarafında düzenlendi:
En Çok Reaksiyon Alan Mesajlar
eline sağlık paylaşım için teşekkürler.
- Konular
- 971
- Online süresi
- 2ay 11g
- Reaksiyon Skoru
- 5,347
- Altın Konu
- 314
- Başarım Puanı
- 319
- TM Yaşı
- 12 Yıl 11 Ay 12 Gün
- MmoLira
- 22,209
- DevLira
- 15
eline sağlık paylaşım için teşekkürler.
Son düzenleme:
- Konular
- 2,176
- Online süresi
- 1y 4ay
- Reaksiyon Skoru
- 5,071
- Altın Konu
- 497
- Başarım Puanı
- 449
- TM Yaşı
- 17 Yıl 25 Gün
- MmoLira
- 136,976
- DevLira
- 27
Eline sağlık
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)