Resident Evil Requiem Çatı Kapağı Bulmaca Rehberi
Resident Evil Requiem'de Çatı Kapağının Kilidini Açma
Resident Evil Requiem'de, çatı kapağı üzerindeki kırmızı ışık, kapağın şu anda elektrik bağlantısının olmadığını gösterir.
Bu bulmaca, The Girl ile karşı karşıya gelirken kapağı açmak için dağıtım üniteleri aracılığıyla elektriği yeniden sağlamaya odaklanıyor. Bunu başarıyla gerçekleştirirseniz patronu yenebilir ve Su Arıtma Tesisi'nden kaçabilirsiniz.
Bununla birlikte, kovalanırken bu bulmacayı çözmek oldukça stresli olabilir. İşleri daha kolay hale getirmek için, gücü nasıl geri kazanacağınızı ve tavan kapağını nasıl açacağınızı adım adım açıklayan basit bir rehber hazırladık.
Spoiler uyarısı: Ana hikaye unsurlarından kaçınılırken, bu bölüm Su Arıtma Tesisi alanını ve bu bulmaca sırasında karşılaşacağınız şeyleri kapsar.
Resident Evil Requiem Tavan Kapağı Bulmaca Çözümü
Su Arıtma Tesisinin Depolama Bölmesine ilk geldiğinizde, daktilonun yanına yerleştirilmiş Tavan Kapağı Kılavuzunu bulacaksınız.
Kullanım kılavuzuna göre: "Tavan kapağı, depolama alanının dışındaki panelden kontrol edilir. Güç sorunları devam ederse, alt bölümdeki üç güç dağıtım ünitesini yeniden başlatmanız gerekir."
Depolama alanının dışındaki kontrol panelini kontrol ederseniz, yeterli güce sahip olmadığını göreceksiniz. Bu nedenle hedefiniz açık: Bölgedeki üç güç dağıtım ünitesini de bulup etkinleştirin. Hepsi çevrimiçi olduğunda, kapağı açmak için panele dönün.
Kızın bu bölgede aktif olarak devriye gezeceğini unutmayın. Mümkün olduğunca ondan kaçının, ancak sizi fark ederse hareket etmeye devam edin ve her görevi hızla tamamlamaya odaklanın. Baskıya rağmen bu karşılaşma fazla uzun sürmeyecek.
Üç adet güç dağıtım ünitesi şu konumlarda bulunmaktadır:
Depolama Alanı
Kimyasal Arıtma
Kontrol Odası
Kapak panelinin karşısındaki merdivenden aşağı inerek Sedimantasyon adı verilen alt bölüme ulaşın. Bu alan üç konumu birbirine bağlar, ancak aynı zamanda The Girl'ün dolaştığı yerdir, bu nedenle dikkatli ilerleyin.
Kontrol Odası Güç Dağıtım Panosu
Sedimantasyon bölümünden batıya doğru Kontrol Odası'na doğru ilerleyin. Distribütör tam orada, ancak bir kolu eksik.
Yanındaki Dosya Odasına girerek kolu alın, ancak Kız'ın ortaya çıkmasına hazırlıklı olun. Mümkünse, Requiem ile tek bir atış yapın (kafadan vurmak en iyisidir) ve onu kısa süreliğine sersemletin. Bu, kolu takmanız ve dağıtıcıyı etkinleştirmeniz için yeterli zamanı sağlayacaktır.
Cihaz açıldığında, oda aydınlanacak ve Kız geri çekilecektir.
Kimyasal Arıtma Tesisleri Güç Dağıtım Sistemleri
Daha sonra Sedimantasyon bölümüne geri dönün ve doğuya doğru ilerleyerek Kimyasal Arıtma bölümüne gidin. Burada kaldıraç zaten takılı, ancak çok sert, yani etkinleştirmek için onu yerinde tutmanız gerekecek. Ne yazık ki, Kız da burada olacak.
Requiem'i kullanarak onu tekrar sersemletin, ardından kolu çevirmeyi hızla tamamlayın. Başarılı olursanız ışıklar yanacak ve kadın geri çekilecek. Sadece bir ünite kaldı.
Depolama Alanı Güç Dağıtım Ünitesi
Son olarak, Çökeltme Havuzuna dönün ve kuzeye, Depolama Alanına doğru ilerleyin.
Burada, kol herhangi bir komplikasyon olmadan çalışır, bu da Kızın size yetişme riskinin yanı sıra bunu etkinleştirmesi en kolay olanı yapar.
Tüm üç üniteye de elektrik verdikten sonra, Depolama Alanı'nın dışındaki panele geri dönün ve onu etkinleştirin. Çatı kapağı açılmaya başladığında, Kız müdahale etmeye çalışacak—ancak o zamana kadar artık çok geç olacak.