JinHu

www.jinhu.com.tr
Konular
322
Online süresi
28g 5989s
Reaksiyon Skoru
917
Altın Konu
145
Başarım Puanı
182
TM Yaşı
2 Yıl 5 Ay 26 Gün
MmoLira
5,511
DevLira
9

Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!

Crimson Desert: En İyi Silahlar

Crimson Desert, çift elli büyük kılıçlardan Kliff'in yumruklarına kadar uzanan çeşitli ve havalı silahların etrafında şekillenen, hızlı ve esnek bir dövüş sistemine sahip. Genel olarak bu silahlar birbirine çok benzer istatistiklere sahip. Asıl önemli istatistik değişiklikleri, bulabileceğiniz, çıkarabileceğiniz ve yeni silahlara yerleştirebileceğiniz özel Abyss Gears sayesinde yapılıyor.

Bu nedenle, silahın kendi temel özellikleri aslında o kadar da büyük bir önem taşımıyor. Oyunun başlarında, henüz Witch'e ve silahlarınızı gear'larla özelleştirme yeteneğine erişiminiz yokken, hızlı bir başlangıç yapmanızı sağlayacak güçlü silahlar bulabilirsiniz. Ancak ilerleyen aşamalarda, silahın temel istatistiklerinden ziyade ona yerleştirdiğiniz Gear'lar önem kazanıyor. Yine de belirtmek gerekir ki her silah sınıfı aynı yapıda değil.

Crimson Desert'da Silah Seviyesi Nasıl Çalışır

Bu rehbere Crimson Desert'teki En İyi Silahlar adını vermiş olsam da, bu başlığın aslında biraz yanıltıcı olduğunu belirtmeliyim. Crimson Desert dünyasında 'en iyi' diye bir silah konsepti bulunmuyor. Bunun sebebi ise ister oyunun başında size verilen standart kılıç olsun, ister Chapter Eight'de bir boss alt ettikten sonra kazandığınız bir kılıç olsun, silahların temel istatistiklerinin neredeyse tamamen aynı olmasıdır.

Bazı silahların fazladan kritik hasar veya saldırı hızı gibi küçük yapısal farkları bulunsa da, sonuçta hepsi geliştirilerek benzer güç seviyelerine ulaştırılabiliyor. Bu durum, silah seçiminde asıl odaklanmanız gereken iki nokta olduğunu gösteriyor: birincisi, keyif aldığınız oyun tarzını bulmak; ikincisi ise size özel Abyss Gears kazandıran silahları dünyada keşfetmek.

İki Elli Büyük Kılıç

Oyundaki tüm silah türlerini denemiş biri olarak, favorimin iki elle kullanılan greatsword olduğunu söyleyebilirim. Saf hasar potansiyeli açısından spear ile başabaş gittiğini düşünsem de, greatsword'un akıcı oynanışı ve genel kullanım hissi onu Pywel bölgesindeki kaleleri düşman sürülerinden temizlemek için harika bir seçenek haline getiriyor.

Kullanımı oldukça tatmin edici, menzili gayet uzun ve etkileyici komboları yapmak hiç de zor değil.

Benim en sevdiğim özelliklerinden biri, greatsword ile yaptığınız güçlü ağır saldırının size anlık bir dokunulmazlık (oyuncuların tabiriyle i-frame) sağlaması. Bu anı, özellikle zorlu boss dövüşlerinde gelen saldırılardan sıyrılmak için kullanabilirsiniz.

Oyunun başlarında Lioncrest Manor'a uğrayarak Hwando Sword'u ele geçirebilirsiniz. Bu kılıç, hem kolayca bulunabilmesi hem de üzerinde hazır Abyss Gears ile gelmesi sayesinde Crimson Desert maceranızın ilk saatlerinde size muazzam bir güç artışı sağlayacaktır. Kılıcı nasıl alacağınızı anlatan detaylı rehberimize buradan ulaşabilirsiniz.

Bir diğer seçenek olarak, Hernand bölgesindeki Rhett karakterinin görev zincirini tamamlayarak Rhett's Longsword'u da edinebilirsiniz.

İki elle kullanılan kılıçların bir diğer avantajı da beş adede kadar Abyss Gears takmanıza olanak tanımasıdır. Bu sayı, tek elli kılıçlardaki üç ve kalkanlardaki iki slota kıyasla, tamamen saldırıya yönelik bir build kurmak isteyenler için büyük bir üstünlük sağlıyor.

Spear

Beş Abyss Gears yuvasına sahip bir diğer güçlü iki elli silah ise Spear. Bu silah, hem uzun menzili hem de geniş alan etkili saldırıları sayesinde kalabalık düşman gruplarını temizlemede inanılmaz etkilidir. Bununla birlikte, tek hedefli boss dövüşlerinde de gayet başarılı bir performans sergiler.

Oyunun başlarında şansınız yaver giderse, Hernand bölgesinde sıkça rastlanan Bleed Bandits düşmanlarından Spear Of Righteousness düşürebilirsiniz. Ben kendi mızrağımı Karin Quarry bölgesini temizlerken bulmuştum. Bu, oyunun erken safhaları için oldukça kullanışlı bir spear.

İlerleyen aşamalarda Frostveiled Castle Ruins harabesindeki Vow Of The Dead King gibi daha şık mızrakları veya Gregor'u yenerek elde edebileceğiniz Golden Vanguard'ı alabilirsiniz.

Kılıç ve Kalkan

Crimson Desert deneyimimin büyük bir bölümünde kılıç ve kalkan kullandım, çünkü kalkanla blok yapmak hasardan kaçınmanın en garanti yollarından biri. Belki en gösterişli oyun tarzı değil ama kesinlikle güvenilir.

Ben oyunun başında verilen standart Sword Of The Wolf ile uzun süre idare ettim, ancak Hornsplitter'ı yendikten sonra alacağınız Sword Of The Lord'a geçiş yapabilirsiniz. İlerleyen zamanlarda bulabileceğiniz diğer ilginç tek elli kılıçlar arasında Bölüm 7'de Jian'ın mezarından toplanan Wolf's Fang veya Crowcaller'ı yenerek elde edilen Tauria Carved Sword bulunuyor.

Diğerlerinin En İyileri

Oyundaki diğer silahların çoğunun pek de harika olmadığını fark ettim. Bu değerlendirmeye Kliff'in yumruklarını dahil etmiyorum çünkü onlar dövüş kombolarının önemli bir parçası ve rakipleri yere sermenin verdiği haz bambaşka. Fakat musket? Büyük balta? Bunlar ne yazık ki oldukça kötü.​

Eline sağlık

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)