- Konular
- 2,927
- Online süresi
- 7ay 18g
- Reaksiyon Skoru
- 5,945
- Altın Konu
- 507
- Başarım Puanı
- 399
- TM Yaşı
- 10 Yıl 3 Ay 27 Gün
- MmoLira
- 118,576
- DevLira
- 121
Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!
Yüksek kaliteli kulaklık araştırması belirli bir noktadan sonra kaçınılmaz olarak HD 600'e geliyor. Bu model onlarca yıldır üretiliyor, referans listelerinin tepesinden düşmüyor ve her yeni nesil ses meraklısı tarafından yeniden keşfediliyor. Bu kadar uzun süre gündemde kalmak için gerçek bir şey sunuyor olmalı diye düşündüm, merak sonunda kazandı. Daha önce birçok farklı kulaklık kullandım, her fiyat segmentinde farklı karakterler denedim. Ama HD 600'ün temsil ettiği şeyin ne olduğunu anlamak için bizzat duymak gerekiyordu.
Kutudan çıkarınca tasarım yaşını gösteriyor, bu olumsuz bir yorum değil aksine bir gözlem. Gri ve siyah tonlarda klasik bir görünüm var, modern kulaklıkların agresif hatlarından uzak sade bir estetik. Kulak yastıkları kadife kaplama ve geniş, başa oturduğunda kulağı tamamen çevreliyor. Kafa bandı ince ama baskıyı dengeli dağıtıyor, uzun kullanımda rahatsızlık yaratmıyor. Kablo değiştirilebilir ve tek taraftan çıkıyor, bu detay uzun vadede gerçek bir avantaj sağlıyor. Empedansı yüksek olduğu için kaliteli bir amplifikatörle kullanmak bu kulaklığın gerçek potansiyelini ortaya çıkarıyor, doğrudan bilgisayara takılınca ses seviyesi düşük kalabiliyor.
Müzik çalmaya başlayınca HD 600'ün neden bu kadar uzun süredir referans gösterildiği anlaşılıyor. Ses karakteri nötr ve dengeli, hiçbir frekans bandı öne çıkarılmamış. Bas abartılmamış ama eksik değil, kontrollü ve doğru bir derinlik var. Orta frekanslar bu kulaklığın gerçekten parlak olduğu nokta, insan sesi ve akustik enstrümanlar inanılmaz derecede gerçekçi ve samimi geliyor. Tiz detaylı ama yorucu değil, saatlerce dinledikten sonra kulak yorgunluğu oluşmuyor. Ses sahnesi açık arka tasarım sayesinde geniş ve havadar, enstrümanlar arasındaki ayrım ve konumlanma bu fiyat segmentinde eşsiz bir seviyede.
Uzun müzik seanslarında bu kulaklıkla geçirilen zamanın farkında olmak güçleşiyor. Saatler geçiyor, parça parça geçiyor ve kulaklığı çıkarmak için bir neden bulamıyorsunuz. Yıllardır dinlediğim parçalarda daha önce hiç fark etmediğim detaylar ortaya çıkmaya başladı, bu deneyim başlı başına değerli. Açık arka tasarım gürültülü ortamlarda dezavantaj yaratıyor, sessiz bir odada en iyi sonucu veriyor. Mix çalışmalarında da kullandım, nötr karakteri doğru kararlar almayı kolaylaştırıyor. Bazı tasarımlar zaman içinde eskiyor, bazıları ise zamanla daha da anlam kazanıyor, HD 600 ikinci kategoride duruyor.