- Konular
- 2,927
- Online süresi
- 7ay 18g
- Reaksiyon Skoru
- 5,945
- Altın Konu
- 507
- Başarım Puanı
- 399
- TM Yaşı
- 10 Yıl 3 Ay 27 Gün
- MmoLira
- 118,576
- DevLira
- 121
Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!
Monitör değiştirme kararı uzun süre ertelendi. Elimdeki 24 inç Full HD panel yıllarca hiç şikayet ettirmedi, alışmıştım ve yeterliydi. Ama bir gün arkadaşımın kurulumunda 1440p bir ekrana baktım, fark o kadar belirgindi ki eve döndüğümde kendi monitörüm küçük ve bulanık gelmeye başladı. Bir kez o netliği görünce eskiye dönmek zorlaşıyor. 32 inç 1440p arayışına girdim, bu boyut ve çözünürlük kombinasyonu masaüstü kullanımı için gerçekten ideal bir nokta. Samsung Odyssey G7 bu araştırmada sürekli karşıma çıktı, 165Hz yenileme hızı ve VA panel kombinasyonu dikkat çekiciydi.
Kutu büyük geldi, standın montajı vidalarla yapılıyor, alet gerektiriyor. Ekran masaya oturduğunda 32 inçin büyüklüğü ilk anda biraz bunaltıcı geliyor, alışmak birkaç gün sürüyor ama sonrasında küçük monitöre dönmek mümkün olmuyor. 1000R kavis bu modelin en tartışmalı özelliği, bazıları çok agresif bulurken bazıları göz yorgunluğunu azalttığını söylüyor. Ben başlangıçta şüpheciydim ama uzun süreli kullanımda gözlerimin gerçekten daha az yorulduğunu fark ettim. Tasarım agresif ve oyuncu odaklı, arkasındaki RGB aydınlatma duvar yansıması için güzel bir atmosfer yaratıyor.
VA panelin en büyük avantajı kontrast oranında kendini gösteriyor. Karanlık sahnelerde siyahlar gerçekten derin ve zengin, IPS panellerde gördüğüm o gri sis burada yok. Renk doygunluğu da etkileyici, canlı ve sürükleyici bir görüntü sunuyor. 165Hz yenileme hızı G-Sync uyumlu FreeSync ile birleşince oyunlarda ekran yırtılması tamamen ortadan kalkıyor. Hızlı tempolu oyunlarda akıcılık bambaşka bir boyuta taşınıyor, bir kez 165Hz deneyimleyince 60Hz'e dönmek imkansız hissettiriyor.
VA panelin bilinen zayıf noktası tepki süreleri oluyor, gri tonlar arasındaki geçişlerde hayalet görüntü sorunu bazı panellerde ciddi boyutlara ulaşabiliyor. Bu monitörde overdrive ayarları bu sorunu büyük ölçüde kontrol altına alıyor, yüksek overdrive seviyesinde parlama sorunu çıkıyor ama orta seviyede dengeli bir sonuç elde ediliyor. Görüş açısı IPS paneller kadar geniş değil, yandan bakıldığında renk kayması fark ediliyor. Tek monitör kurulumunda bu durum pratikte sorun teşkil etmiyor ama çoklu monitör düzeninde göz önünde bulundurulması gereken bir detay. Genel tabloya baktığımda bu monitörün sunduğu kontrast ve renk derinliğini başka bir yerde aynı fiyata bulmak gerçekten güç, her oturduğumda ekrana bakmak hâlâ keyifli geliyor.