AetherGX AGX-7800 – Kurgusal AI Hızlandırıcı GPU Kartı
AetherGX AGX-7800, yapay zekâ eğitim kümeleri, HPC ortamları ve veri analitiği sunucuları için tasarlanmış tamamen kurgusal bir AI hızlandırıcı GPU kartıdır. 16.384 CUDA benzeri çekirdek, özel tensor işlem birimleri ve entegre yüksek bant genişlikli bellek ile donatılmış AGX-7800, yüksek yoğunluklu hesaplama iş yüklerinde gecikmeyi minimuma indirir ve veri merkezi performansını optimize eder.
Kart, PCIe 6.0 arayüzü ve modüler NVMe backplane bağlantısı ile sunucu platformlarına entegre edilmiştir. Bu yapı, GPU ve CPU arasında ultra hızlı veri transferi sağlar ve yüksek hacimli yapay zekâ eğitim veri setlerinin gerçek zamanlı işlenmesine olanak tanır. Ayrıca GPU bellek hiyerarşisi, yüksek bant genişlikli HBM5 bellek modülleri ile desteklenmiştir.
AGX-7800, termal yönetim açısından yenilikçi bir tasarıma sahiptir. Kart üzerinde entegre sıvı soğutma kanalları ve mikro fanlar, yoğun iş yükleri sırasında sıcak noktaların oluşmasını önler. Sıcaklık sensörleri, BMC ve DCIM platformlarıyla entegre edilerek gerçek zamanlı izleme sağlar, bu sayede sistem stabilitesi korunur ve performans düşüşü engellenir.
Fiziksel olarak kart, sunucu raflarına uyumlu kompakt bir modüler tasarıma sahiptir. Modüler güç bağlantıları ve veri hatları, hot-swap ve hızlı yükseltme imkânı sunar. Bu, veri merkezi operatörlerinin GPU kümelerini ihtiyaca göre ölçeklendirmesine ve bakım sırasında kesinti yaşamadan değişiklik yapmasına olanak tanır.
AetherGX AGX-7800, enerji verimliliği ve performans optimizasyonunu bir araya getirir. Dinamik saat hızı ve çekirdek ölçeklendirme algoritmaları sayesinde yüksek performans gerektiren iş yüklerinde maksimum hız sağlarken, düşük yoğunluklu yüklerde enerji tüketimi minimize edilir. Bu özellik, 7/24 çalışan HPC ve AI altyapılarında kritik bir avantaj sunar.
Uygulamada AGX-7800; yapay zekâ eğitim veri merkezleri, HPC simülasyon tesisleri, büyük veri analitiği platformları ve GPU yoğun AI iş yükleri için ideal kurgusal bir hızlandırıcı karttır. Yüksek çekirdek sayısı, entegre bellek ve modüler tasarımı ile modern veri merkezi performansını ve ölçeklenebilirliğini maksimize eden stratejik bir bileşen olarak öne çıkar.