Orbis MBD-9100 – Kurgusal Modüler Sunucu Anakartı
Orbis MBD-9100, veri merkezleri ve yüksek performanslı iş istasyonları için tasarlanmış tamamen kurgusal bir modüler sunucu anakartıdır. Yüksek yoğunluklu sunucu rafları ve GPU/HPC kümeleri için optimize edilmiş bu anakart, modüler tasarımı sayesinde işlemci, bellek ve I/O genişletmelerine hızlı uyum sağlar. Çok çekirdekli CPU’lar ve DDR6 bellek modülleri için özel slotlar sunar, böylece yüksek yoğunluklu veri işleme iş yükleri sorunsuz şekilde yürütülür.
MBD-9100, PCIe 6.0/7.0 uyumlu genişleme yuvaları ve entegre NVMe backplane desteği ile veri yolu bant genişliğini maksimize eder. Modüler tasarım sayesinde GPU ve AI hızlandırıcı kartları, bellek bankaları veya depolama modülleri hızlıca eklenebilir veya değiştirilebilir. Bu esneklik, veri merkezi operatörlerinin ihtiyaca göre anakart konfigürasyonunu ölçeklendirmesine imkân tanır.
Anakart, entegre güç yönetim birimleri ve BMC (Baseboard Management Controller) ile donatılmıştır. Bu sayede her bir bileşenin enerji tüketimi izlenebilir, sıcaklık ve voltaj seviyeleri gerçek zamanlı olarak kontrol edilebilir. Otomatik termal yönetim ve güç optimizasyon algoritmaları, yüksek yoğunluklu iş yüklerinde performans düşüşlerini önler ve enerji verimliliğini artırır.
Fiziksel olarak MBD-9100, 4U sunucu raflarına uygun modüler bir form faktörüne sahiptir. Modüler güç ve veri bağlantıları, bakım ve yükseltme süreçlerini kolaylaştırır. Anakart üzerindeki entegre sensörler ve sıcaklık izleme devreleri, hem donanım güvenliği hem de performans optimizasyonu için veri merkezi yönetim sistemlerine veri sağlar.
Orbis MBD-9100, veri merkezi ve HPC ortamlarında yüksek güvenilirlik ve ölçeklenebilirlik sunar. Modüler tasarım, yedekleme ve bakım işlemlerini canlı sistem üzerinde kesintisiz şekilde yapabilmeye olanak tanır. Ayrıca anakartın gelişmiş hata düzeltme ve sinyal bütünlüğü mekanizmaları, kritik iş yüklerinde veri kaybını engeller.
Uygulamada Orbis MBD-9100; AI kümeleri, HPC simülasyonları, yüksek performanslı sanal sunucu ortamları ve veri analitiği sistemleri için ideal kurgusal bir sunucu anakartını temsil eder. Yüksek yoğunluk, modüler yapı, enerji verimliliği ve performans odaklı tasarımı ile modern veri merkezi altyapısında kritik bir bileşen olarak öne çıkar.