Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
SilverStone Strider Platinum 750W Güç Kaynağı İnceleme
Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!
Eski güç kaynağım aniden çalışmayı bıraktı ve acilen yeni bir tane almam gerekiyordu. Genelde Seasonic veya EVGA bakardım ama stokta yoktu hiçbir yerde. Arkadaşım SilverStone önermişti, kullandığını ve memnun olduğunu söylemişti. Biraz araştırınca Strider Platinum serisine denk geldim ve 80 Plus Platinum sertifikası gözüme çarpıverdi. Verimlilik oranı %92 civarında, elektrik tasarrufu açısından uzun vadede kendini amorti eder diye düşündüm. Modüler kablo yapısı var, gereksiz kabloları takmana gerek kalmıyor böylece kasa içi daha düzenli oluyor. Fiyatı biraz yüksekti ama 10 yıl garanti veriyordu, bu da bana güven verdi.
Kutuyu açtığımda içindekiler gerçekten kaliteli geldi elime. Her kablo ayrı ayrı poşetlenmiş, velcro bantlar eklenmiş düzen için. Güç kaynağının ağırlığı bile sağlamlığını belli ediyordu, 140mm fanlı ve tamamen siyah renkte. Kasama monte ederken vida delikleri mükemmel hizalandı, hiç zorlanmadım. Kablo bağlantılarını yaparken hangi kabloyu nereye takacağımı anlamak kolay oldu, her şey etiketlenmişti. Sadece ihtiyacım olan kabloları taktım, geri kalanları kutusunda sakladım. Kasa içinde görünüm çok daha temiz oldu, hava akışı da iyileşti belli ki.
İlk çalıştırmada hiçbir sorun yaşamadım, tek tuşta başladı sistem. Fan sesi konusunda gerçekten etkilendim, neredeyse sessiz denebilir. Eco mode özelliği var, düşük yüklerde fan tamamen duruyor ve sıfır gürültü oluyor. Oyun oynarken bile fan sesi diğer bileşenlerin sesine göre çok daha az. RTX 3070 ve Ryzen 7 5800X sistemimde rahatça kullanabiliyorum, güç tüketimi %60 civarında kalıyor yoğun anlarda. Voltaj dalgalanması olmadığını multimetre ile kontrol ettim, çok stabil çalışıyor. Kablolar esnek yapıda, bükmesi kolay ve kablo yönetimi yaparken rahat çalıştım.
Sıcaklık sensörü yok ama dışarıdan dokunduğumda ılık hissediliyor sadece, aşırı ısınma görmüyorum. Verimlilik sayesinde daha az ısı üretiyor zaten, bu da fanın az çalışmasını sağlıyor.