- Konular
- 8,201
- Online süresi
- 4ay 15g
- Reaksiyon Skoru
- 3,970
- Altın Konu
- 0
- Başarım Puanı
- 506
- TM Yaşı
- 10 Yıl 2 Ay 28 Gün
- MmoLira
- 1,855
- DevLira
- 0
Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!
Plarasa Antik Kenti şimdi Karacasu ilçesinin Bingeç köyünün kurulduğu yerdedir. Bingeç köyündeki evlerin duvarlarında Plarasa Antik Kentine ait bir çok mimari elamana rastlarız. Köy tam kentin olduğu yere kurulmuştur. Başlangıçta Afrodisias'ta Plarasa Antik Kenti'nin bir parçasıydı. Burada hiç bir kazı yapılmadığı için (definecilerin yaptığı kazılar hariç) kentle ilgili bilgi pek azdır.
Roma Kayıtlarında Plarasa.
"İÖ. 39 ve İÖ. 35 yılları arasında Marcus Antonius, Afrodisias'a senatonun kararnamesinin bir kopyasını göndermiştir. Bu kararname, şehre özgürlüğünü verirken Afrodisias ve Plarasa şehirlerini vergiden muaf tutmaktadır. Paraların üzerinde Augustus'un dönemine kadar her iki kentin de ismi görülmektedir ve Plarasa bir adım öndedir. Roma İmparatorluk döneminde ise, Afrodisias tek isim olmuş, Plarasa gözden düşmüştür. Aphrodite kutsal alanının Plarasa topraklarında olduğu ve aslında iki şehrin tek bir şehir adı altında gelişmek için birleştiği görülür. Zamanla daha yeni olan şehir Aphrodisias üstünlük kazanmış ve Plarasa Afrodisias'ın bir parçası statüsüne gerilemiştir."
Not: Mesleğim gereği Bingeç köyünde bulundum. Hatta köyün içinde Bingeç köyüne içme suyu sondajı yaptım. Kent kaçak kazılarla yok edilmişti.
Kaynak: George E Been.
Roma Kayıtlarında Plarasa.
"İÖ. 39 ve İÖ. 35 yılları arasında Marcus Antonius, Afrodisias'a senatonun kararnamesinin bir kopyasını göndermiştir. Bu kararname, şehre özgürlüğünü verirken Afrodisias ve Plarasa şehirlerini vergiden muaf tutmaktadır. Paraların üzerinde Augustus'un dönemine kadar her iki kentin de ismi görülmektedir ve Plarasa bir adım öndedir. Roma İmparatorluk döneminde ise, Afrodisias tek isim olmuş, Plarasa gözden düşmüştür. Aphrodite kutsal alanının Plarasa topraklarında olduğu ve aslında iki şehrin tek bir şehir adı altında gelişmek için birleştiği görülür. Zamanla daha yeni olan şehir Aphrodisias üstünlük kazanmış ve Plarasa Afrodisias'ın bir parçası statüsüne gerilemiştir."
Not: Mesleğim gereği Bingeç köyünde bulundum. Hatta köyün içinde Bingeç köyüne içme suyu sondajı yaptım. Kent kaçak kazılarla yok edilmişti.
Kaynak: George E Been.
Linkleri görebilmek için Turkmmo Forumuna ÜYE olmanız gerekmektedir.