Cevaplandı Problem Arezzo

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan soutermt2
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 68

soutermt2

Level 3
Konular
10
Online süresi
1mo 7d
Reaksiyon Skoru
32
Altın Konu
0
TM Yaşı
8 Yıl 3 Ay 27 Gün
Başarım Puanı
100
MmoLira
7,239
DevLira
3
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Işınlandıktan sonra oyundan çıkamıyorum ve bazı düğmeler çalışmıyor. Işınlanmadan önce her şey çalışıyordu. Bu sorun, bin dosyasını derledikten sonra ortaya çıktı; eski bin dosyası normal çalışıyor. Sunucu-istemci iletişiminde bir hata var. Neye odaklanmalıyım? Sistem yok ve nereye bakacağımı bilmiyorum. Lütfen yardım edin.

Çözüm
Ticaret - 0%
0   0   0
Bu tür bir sorun genellikle ışınlanma sırasında client–server senkronizasyonunun bozulmasından kaynaklanır. Kısaca özetlemek gerekirse, karakter yeni haritaya geçtiğinde bazı durum bayrakları (state) doğru şekilde sıfırlanmadığı veya yeniden başlatılmadığı için arayüz kilitli kalır.

Olası nedenler:

1. ...
Bu tür bir sorun genellikle ışınlanma sırasında client–server senkronizasyonunun bozulmasından kaynaklanır. Kısaca özetlemek gerekirse, karakter yeni haritaya geçtiğinde bazı durum bayrakları (state) doğru şekilde sıfırlanmadığı veya yeniden başlatılmadığı için arayüz kilitli kalır.

Olası nedenler:

1. Teleport sonrası UI kilidi (Interface Lock)
    • Işınlanma esnasında açılan bir pencere (quest, warp, event, loading vb.) düzgün kapanmıyorsa client tarafında arayüz kilitli kalır.
    • Bu durumda çıkış butonu ve bazı diğer düğmeler çalışmaz.
  2. Quest / Event kaynaklı bloklama
    • Teleport tetikleyen bir quest, input veya ui kilidini açmayı unutmuş olabilir.
    • Özellikle pc.warp, pc.set_warp_location gibi komutlardan sonra clear() veya benzeri reset işlemleri eksikse bu sorun görülür.
  3. Client tarafı Python/UI hatası
    • Işınlanma sonrası çalışan bir UI scripti (envanter, görev penceresi, özel panel vb.) hata verip yarım kalıyorsa, client butonları devre dışı bırakabilir.
    • Syserr / ui loglarında genelde buna dair hata bulunur.
  4. Server tarafı state güncellenmemesi
    • Karakter hâlâ “ışınlanıyor”, “yükleniyor” veya “hareket kısıtlı” bir durumda kalmış olabilir.
    • Bu da client’ın bazı komutları (exit, close, button click) yok saymasına neden olur.
  5. Paket kaybı veya yarım kalan warp
    • Warp paketi düzgün tamamlanmazsa client ile server arasında durum uyuşmazlığı oluşur.
    • Bu durum özellikle custom map, custom warp veya optimize edilmemiş serverlarda sık görülür.
Kontrol etmen gerekenler:

• Teleportu tetikleyen quest dosyasını kontrol et
  • Işınlanma sonrası çalışan UI / Python scriptlerini incele
  • Client ve server syserr / log kayıtlarına bak
  • Sorunun sadece belirli haritalarda mı yoksa her warp’ta mı olduğunu test et
Özetle: Sorun, ışınlanma sonrası karakter veya arayüz durumunun doğru şekilde resetlenmemesinden kaynaklanır. Işınlanmadan önce her şeyin çalışıyor olması da problemin büyük ihtimalle warp sonrası tetiklenen bir sistemden geldiğini gösterir.

Çözüm
Teşekkür ederim! Sorunu buldum. Yönlendirme için teşekkürler, ilk öneriniz tam isabetliydi!

soutermt2 Sorununuz halen devam ediyor mu, yoksa çözüme kavuşturuldu mu? çözüme kavuştu ise size yardımcı olan yoruma kupa vere bilirsiniz iyi forumlar dilerim.​

Böyle hatalar dosyalarda çok fazla var. Bu hataları özellikle bıraktım ki rastgele biri bunu çalıştıramasın

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)