Windows 11'de Windows Araçları Nasıl Açılır?

Nizam-ı Alem

Asalet kana değil, duruşa bakar.
Konular
1,207
Çözüm
6
Online süresi
2mo 16d
Reaksiyon Skoru
5,958
Altın Konu
410
Başarım Puanı
349
MmoLira
45,963
DevLira
3
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Windows 11'deki Windows Araçları Nedir?

Windows bilgisayarlarda Komut İstemi, Denetim Masası, Disk Temizleme, Olay Görüntüleyicisi, Çalıştır, Windows PowerShell vb. gibi bazı yönetim araçları bulunur. Windows 11'den önceki Windows sürümlerinde bu araçlara Yönetimsel Araçlar adı verilirdi. Windows 11'de ise Windows Araçları olarak adlandırılırlar.

Windows 10'da bu araçları Başlat menüsünden bulabilirsiniz. Ancak Windows 11'de tüm bu araçlar tek bir klasörde bulunur: Windows Araçları. Windows 11'de Yönetimsel Araçlar'ı açmanın yollarından biri, Windows Araçları'nı açıp açmak için seçmektir.

Windows 11'de Windows Araçlarına Nasıl Erişirim?

Yöntem 1: Başlat Menüsündeki Uygulama Listesi
Windows Araçları'nı Başlat menüsündeki Uygulama listesinden bulabilirsiniz. Bunu yapmak çok kolay:

Başlat > Tüm Uygulamalar'a gidip aşağı kaydırarak W bölümüne gidin. Ardından Windows Araçları'nı bulabilirsiniz. Açmak için tıklayın.

2. Yöntem: Windows Arama'yı Kullanma
Windows Arama, bilgisayarınızda yüklü uygulamaları bulabilir. Elbette, Windows Araçları'nı bulup açmak için de kullanabilirsiniz.

Görev çubuğundaki Arama simgesine tıklayın.
Arama kutusuna "Windows Araçları" yazın ve açmak için ilk arama sonucunu seçin. Sağdaki listeden "Başlat'a Sabitle" ve "Görev Çubuğuna Sabitle" gibi seçenekler bulabilirsiniz. Evet, Windows Araçları'nı Başlat menüsüne veya görev çubuğuna sabitleyebilirsiniz. Bunu yaptıktan sonra, Windows Araçları'nı Başlat menüsünden veya görev çubuğundan açabilirsiniz.

3. Yöntem: Denetim Masası'ndan
Denetim Masası'nı aramak için Windows Arama'yı kullanın ve ilk çıkan sonucu seçerek Denetim Masası'nı açın.
Görüntüleme ölçütü'nün yanındaki seçenekleri genişletin ve Büyük simgeler'i seçin. Ardından, arayüzde Windows Araçları'nı bulabilirsiniz. Açmak için tıklayın.

4. Yöntem: Dosya Gezgini'nden
Windows Araçlar klasörüne erişmek için Dosya Gezgini'ne özel bir yol kopyalayıp yapıştırabilirsiniz.

1. Dosya Gezgini'ni açmak için Windows + E tuşlarına basın.

2. Aşağıdaki yolu kopyalayıp Dosya Gezgini'ndeki adrese yapıştırın ve Enter tuşuna basın.

%ProgramData%\Microsoft\Windows\Başlat Menüsü\Programlar\Windows Araçları

Yukarıdaki üç yöntemden farklı olarak aşağıdaki Windows Araçları klasörünü göreceksiniz.

Windows Araçları'nda Hangi Araçları Bulabilirsiniz?
Windows Araçları'nda aşağıdaki Windows ek bileşen araçlarını bulabilirsiniz:

Bileşen Hizmetleri
Bilgisayar Yönetimi
Sürücüleri Birleştirme ve Optimize Etme
Disk Temizleme
Olay Görüntüleyicisi
iSCSI Başlatıcı
Yerel Güvenlik İlkesi
ODBC Veri Kaynakları (32 bit)
ODBC Veri Kaynakları (64 bit)
Performans İzleyicisi
Yazdırma Yönetimi
Kurtarma Sürücüsü
Kayıt Defteri Düzenleyicisi
Kaynak İzleyicisi
Hizmetler
Sistem Yapılandırması
Sistem Bilgileri
Görev Zamanlayıcı
Gelişmiş Güvenlik Özellikli Windows Güvenlik Duvarı
Windows Bellek Tanılama​

Paylaşım için teşekkürler

Paylaşım için teşekkürler.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)