Cevaplanmadı ld-elf32.so.1: Shared object "libstdc++.so.6" not found, required by "vrunner"

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan KrOoS99
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 450

KrOoS99

Level 1
Konular
5
Çözüm
2
Online süresi
1d 19h
Reaksiyon Skoru
1
Altın Konu
0
TM Yaşı
6 Yıl 10 Ay 15 Gün
Başarım Puanı
52
MmoLira
807
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Selam olsun size. FreeBSD 13.2 ve MariaDB 10.6'da bu sorunla karşılaşıyorum. Dosyayı lib32 ve lib'e defalarca yükledim ama çalışmıyor. Sorunun 64 bit sürümümden kaynaklandığını veya başka bir sorun olduğunu düşünüyorum. Dosyanın 64 bit sürümü veya benzeri bir sürümü olan varsa bana yardımcı olabilir mi?

Yaşadığın sorun sandığının aksine, sorun 64-bit bir dosyaya ihtiyacın olmasından değil, tam tersi, çalıştırmaya çalıştığın vrunner programının 32-bit olmasından kaynaklanıyor.

Hata mesajını birlikte okuyalım:ld-elf32.so.1: Shared object "libstdc++.so.6" not found, required by "vrunner"

Bu mesajdaki ld-elf32.so.1 kısmı, FreeBSD'nin 32-bit programları çalıştırmak için kullandığı yükleyicidir. Yani bu hata, sisteminin vrunner programını 32-bit olarak çalıştırmaya çalıştığını ama onun ihtiyaç duyduğu temel bir 32-bit C++ kütüphanesini (libstdc++.so.6) bulamadığını söylüyor.

Şöyle düşün: 32-bit bir araba motorunu (vrunner), 64-bit bir şasiye (FreeBSD 13.2) koymaya çalışıyorsun. Motor çalışmak için 32-bit'lik özel parçalara (libstdc++.so.6) ihtiyaç duyuyor ama o parçalar senin şaside mevcut değil.

Dosyayı elle lib ve lib32 klasörlerine kopyalamak maalesef çözüm olmaz, çünkü sistemin bu kütüphaneleri doğru bir şekilde tanıması ve kaydetmesi gerekir. Bu işlem paket yöneticisi ile yapılmalıdır.

Çözümü budur​

Yapman gereken tek şey, 64-bit FreeBSD sistemine, 32-bit uygulamaların çalışması için gereken temel uyumluluk kütüphanelerini kurmaktır.

SSH üzerinden sunucuna bağlan ve aşağıdaki komutları sırasıyla çalıştır:

*Paket Yöneticisini Güncelle:

[CODE title="Bash"]pkg update[/CODE]

*Eksik 32-bit Kütüphaneleri Kur:Bu komut, libstdc++.so.6 dahil olmak üzere, eski 32-bit uygulamaların ihtiyaç duyduğu birçok uyumluluk dosyasını sistemine kuracaktır.

[CODE title="Bash"]pkg install compat12-i386[/CODE]

Kurulum tamamlandıktan sonra vrunner programını tekrar çalıştırmayı dene. Sorununun %99 ihtimalle çözüldüğünü göreceksin.

Özetle: Sorun 64-bit bir dosyaya ihtiyacın olması değil, 64-bit sisteminde eksik olan 32-bit kütüphanelerdir. Yukarıdaki komut bu eksik parçaları tamamlayacak ve programın sorunsuz çalışmasını sağlayacaktır.

Güncellemenin tamamlanmadığını düşünüyorum. Sunucuyu yeniden başlatmayı denedim, aynı sorun.

Şu komutu çalıştır

[CODE title="Bash"]/etc/rc.d/ldconfig restart[/CODE]

Bu komuttan sonra vrunner'ı tekrar dene.

Eğer hala aynı hatayı alıyorsan, bu compat12-i386 paketinin hiç kurulmadığı anlamına gelir. O zaman da şu komutu girerek kurulumu tamamla

[CODE title="Bash"]pkg install compat12-i386[/CODE]

Aynı sorun kardeşim. Hiçbir şey olmadı.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)