Krutzo 1
Krutzo
shrpnl 1
shrpnl
Best Studio 1
Best Studio
D 1
delimuratt
Aliyldrim 1
Aliyldrim
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
melankolıa18 1
melankolıa18
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Cannn6161 1
Cannn6161
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Cevaplanmadı Mysql Hatası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan -TuRKuaZ-
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 255

-TuRKuaZ-

TuRKuaZ
TM Üye
Konular
160
Çözüm
17
Online süresi
28d 4h
Reaksiyon Skoru
457
Altın Konu
0
Başarım Puanı
156
MmoLira
4,664
DevLira
12
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Hepinize Merhaba, yaklaşık 2 gündür sunucu başlatamıyorum, failed, retrying in 5 secondsmysql_real_connect: Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2) hatası alıyorum . Bir çok araştırma yaptım ama çözüme ulaşamadım kimisi bazı kodlar söylüyor kimisi silmem gereken şeyler olduğunu söylüyor bu konuda çözüme ulaşan birileri var mı? Çözümünün basit olduğunu söylüyorlar ama ben çözüme ulaşamadım yardımcı olabilir misiniz rica etsem.

Merhaba değerli kardeşim. Öncelikle sabrın ve bize verdiğin detaylı geri bildirim için çok teşekkür ederim. "MySQL direkt çöküyor" demen, sorunun asıl kaynağını bulmamızı sağladı.

Sorun, bağlantı kurulamaması değil, yaptığın herhangi bir işlemde MySQL servisinin kendisinin çökmesi. Bu durumda mysql.sock hatası görmen çok normal, çünkü servis çökünce o dosya da yok oluyor.

Şimdi MySQL'in neden çöktüğünü bulmak için aşağıdaki adımları sırasıyla kontrol edelim. Bu, çok büyük ihtimalle sorununu çözecektir.

Adım 1: Disk Alanını Kontrol Etmek (En Yüksek İhtimal)

MySQL'in çökmesinin en yaygın sebebi, sunucudaki diskin dolmuş olmasıdır. Veritabanına yeni bir şey yazmaya çalıştığında (log silme, karakter kaydetme vb.) yer bulamaz ve çöker.

PuTTY ekranına şu komutu yaz ve çıkan sonuca bak:

[CODE title="Bash"]df -h[/CODE]

Çıkan listede, "Kllnm% (Use%)" sütununda %95 veya daha yüksek bir değer görüyorsan (özellikle / veya /usr veya /var satırlarında), sorun kesinlikle budur. Sunucunda yer açman gerekiyor.

Adım 2: Bozuk Tabloları Onarmak (İkinci Yüksek İhtimal)

Bazen, özellikle sunucu aniden kapandıysa, veritabanı tabloları bozulabilir. Bozuk bir tabloya erişmeye çalıştığında MySQL çöker. Tüm tabloları kontrol edip onarmak için şu sihirli komutu kullanabilirsin:

[CODE title="Bash"]mysqlcheck -u root -p --auto-repair --check --all-databases[/CODE]

Bu komut senden MySQL root şifreni isteyecektir. Şifreyi girip Enter'a bas. Bütün veritabanlarını tek tek kontrol edip bozuk olanları otomatik olarak onaracaktır. İşlem bittikten sonra sunucunu yeniden başlatmayı dene.

Adım 3: MySQL Hata Kayıtlarına Bakmak

Eğer yukarıdaki iki adım işe yaramazsa, MySQL'in neden çöktüğünü kendi ağzından dinlemeliyiz. MySQL, çöktüğünde nedenini bir hata kayıt dosyasına (log) yazar. Bu dosyayı okumak için şu komutları deneyebilirsin (işletim sistemine göre dosya yolu değişebilir):

[CODE title="Bash"]tail -n 50 /var/log/mysql/error.log[/CODE]

veya

[CODE title="Bash"]tail -n 50 /var/db/mysql/$(hostname).err[/CODE]

Bu komutların çıktısında "Error" veya "InnoDB: Corruption" gibi kelimeler aramalısın. Bu sana sorunun tam olarak hangi dosyadan veya tablodan kaynaklandığını söyleyecektir.

Bu yeni adımlar, sorunun doğrudan kalbine yönelik çözümlerdir. Özellikle 1. ve 2. adımların sorununu çözme ihtimali çok yüksek. Allah kolaylık versin, bu sefer başaracağız!

Hocam dediklerinizi uygulayacağım tek tek çok çok teşekkür ederim,bir arkadaş baktı 2 gün önce hata kaydı bulamadı ben de hata kaydı görmüyorum

Hocam dediklerinizi uygulayacağım tek tek çok çok teşekkür ederim,bir arkadaş baktı 2 gün önce hata kaydı bulamadı ben de hata kaydı görmüyorum
Rica ederim ben elimden geleni yapmaya çalıştım..umarım çözüm olur..

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri