Death Stranding 2: Oyunun Başında "Yapmayacağım" Seçeneğini Seçerseniz Ne Olur?

Normalized

ALT + F4
Konular
192
Online süresi
2ay 20g
Reaksiyon Skoru
786
Altın Konu
72
Başarım Puanı
236
TM Yaşı
15 Yıl 20 Gün
MmoLira
17,200
DevLira
24

Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!

Death Stranding 2'nin hemen başlangıcında, görünüşte önemli bir kararla karşı karşıya kalırsınız ve Sam'e yeni bir maceraya atılmayı reddetme fırsatı sunulur. Bu rehber sayfası, "Yapmayacağım" seçeneğini tercih edip Fragile'ın yardım teklifini geri çevirirseniz ne olacağını detaylı bir şekilde açıklamaktadır. Bu an, oyunun hikaye anlatım tarzı hakkında oyuncuya önemli bir ipucu verir.

Karar Anı Nedir?

Death Stranding 2, oyuncuya diyaloglar sırasında belirli konularda daha fazla detay sorma imkanı tanıyan basit bir diyalog sistemi sunar. Ancak oyunun ilk saatinde, prolog bölümünde, bu diyalog seçeneklerinden biri önemli bir karar gibi görünür. İlk siparişi tamamladıktan hemen sonra, yani Sam'in sığınağına döndüğünüzde, uzun bir ara sahne izlersiniz. Bu sahnede, ilk oyundan tanıdığımız Fragile sizi ziyaret eder ve Sam'e yeni bir görev teklif eder: Meksika'yı kiral ağa (chiral network) bağlamak.

Bu noktada, oyuncu olarak Fragile'ın teklifini doğrudan kabul edebilirsiniz ve oyun normal akışında devam eder. Ancak, diğer tüm diyalog seçeneklerini tüketirseniz, yeni ve merak uyandıran bir seçenek açılır: "Yapmayacağım" (I won't do it) diyerek Fragile'a yardım etmeyi reddedebilirsiniz. Peki, bu cüretkar kararı verirseniz oyun nasıl tepki verir? Birçok oyuncu bu seçeneğin alternatif bir hikaye yolu açıp açmayacağını merak eder, ancak geliştirici Hideo Kojima'nın oyuncu beklentileriyle oynamayı seven tarzı burada kendini belli eder.

Fragile'a Yardım Etmeyi Reddederseniz Ne Olur?

Görünüşte büyük bir an olan bu kararın sonuçları, aslında oyunun çizgisel yapısını zekice ortaya koyan bir döngüden ibarettir. Görevi reddettiğinizde olaylar şu şekilde gelişir:

İlk Reddediş: "Yapmayacağım" seçeneğini seçtiğinizde, tüm ara sahne aniden sıfırlanır ve başa döner. Kendinizi tekrar Sam ve Lou'nun günlük rutininde bulursunuz. Ancak bu sefer kamera, buzdolabının üzerindeki yeni bir fotoğrafa odaklanır; bu fotoğrafta Sam ve Fragile'ın konuştuğu an resmedilmiştir. Bu küçük ama anlamlı detay, bu konuşmanın kaçınılmaz olduğunu ima eder. Ardından, oyun sizi tekrar karar anına götürür ve görevi bir kez daha reddetme şansı tanır.
İkinci Reddediş: Eğer inat edip görevi tekrar reddederseniz, sekans bir kez daha tekrarlanır. Ara sahnenin başlangıcını tekrar izlersiniz, fakat bu sefer oyun sizi çok daha geriye, çölün ortasına, yani oyunun en başına götürür. Bu beklenmedik geri dönüşün ardından Sam bir panik anı yaşar ve adeta dördüncü duvarı yıkarak oyunu zorla karar anına geri döndürür.
Sonuç ve Kabul: Bu döngüden sonra, reddetme seçeneği artık ekranda belirmez. Karşınızda yalnızca görevi kabul etme seçeneği kalır. Bu an, Death Stranding 2'nin hikayesinin tamamen çizgisel olduğunu ve oyuncunun hikayenin ana akışını değiştirecek önemli kararlar içermediğini bildiren en erken işarettir. Bu, oyunun size "Bu kaderden kaçamazsın" deme şeklidir. Sonuç olarak, Fragile'a yardım etmekten başka çareniz kalmaz ve macera asıl bu noktadan sonra başlar. Bu tasarım tercihi, oyuncuya seçim özgürlüğü illüzyonu sunarken aslında belirli bir anlatı yolunu takip ettirerek güçlü bir hikaye deneyimi yaşatmayı hedefler.​

Eline sağlık

Eline sağlık! Paylaşım için teşekkürler.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)