Toplam Kalite Yönetimi

TruvaGame

Level 20
Konular
8,206
Online süresi
4ay 15g
Reaksiyon Skoru
3,970
Altın Konu
0
Başarım Puanı
506
TM Yaşı
10 Yıl 2 Ay 29 Gün
MmoLira
2,055
DevLira
0

Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!

Toplam Kalite Yönetimi
Günümüzde yüksek rekabet gücüne sahip ve başarılı çalışan işletmeler, teknolojik gelişmeleri yakından takip eden, alışılmışın dışında örgüt yapısına ve yönetim biçimine sahip olan, bunun sonucu olarak da insan kaynaklarından en üst düzeyde yararlanan işletmelerdir (Çelik, 1993; 121-131). Özellikle son yıllarda yönetim alanında önemli gelişmeler olmuştur. Birçok yönetici bunun farkına varmıştır. Bu değişimlerin en önemlisi Toplam Kalite Yönetimi’dir (Zand, 1995; 52-59).
Toplam Kalite Yönetimi, ortak hedefi paylaşarak ekip halinde çalışmayı, müşterilere en üstün değerler yaratmayı, değişimi desteklemeyi, yaratıcılığı ödüllendirmeyi ilke edinerek gücünü insanlardan alan ve mükemmelliğin sağlanmasının tüm çalışanların sorumluluğu olduğunu savunan bir yönetim felsefesidir (Johanson, 1994; 18). Başka bir deyişle, Toplam Kalite Yönetimi, hem bir yönetim düşüncesi hem de örgütsel iklimde bir değişim olarak ifade edilebilir (Woldman, 1994; 510-516).Toplam Kalite Yönetimi uygulamada evrensel olmasına karşın her bir çevrede bireysel gereksinimlerin karşılanmasını gelenek haline getirmeyi ve gereksinimlerdeki değişime ayak uydurmayı zorunlu kılmaktadır (Honeycutt, 1993, 3-11).
Toplam Kalite Ynetimi Felsefesi, bir rgtte “srekli gelişme”ye olanak sağlayan bir ortam yaratır (Miller and Cangemi, 1993; 41-49). Toplam Kalite Ynetimi’nin başarılı olması iin rgt tarafından benimsenmesi ve st ynetim kademelerinden başlayarak tm rgtte uzun vadeli bir ykmllk haline getirilmesi zorunludur (Price and Chen, 1993; 98-115).
2.Toplam Kalite Yönetimi’nde Çalışanların Motivasyonu
Gnmzde alışanların yksek dzeyde motive edilmesi ile ilgili başarılı uygulamalardan biri de Toplam Kalite Ynetimi’dir. Toplam Kalite Ynetimi sistemi bir anlamda kısm zerklik vermek suretiyle alışanların inisiyatiflerini kullanabilmelerini sağlayarak yaratıcılık ynlerinin harekete geirilmesini hızlandırmaktadır. ワrn kalitesinin geliştirilmesinde en etkili aralardan biri de alışanların yksek dzeyde motive edilmelerini sağlamaktır. Yine, karar almada ve işyerinin dzenlenmesinde alışanların katılımının sağlanması, ekip alışması atmosferinin oluşturulması, iş zenginleştirme ve iş rotasyonu yoluyla işgrenlere işi bir btn olarak grmeleri iin bir genel bakış aısının kazandırılması ve ergonomik koşulların hazırlanması akla ilk gelen motivasyonu artırıcı unsurlardır (ヌelik, 1993; 121-126). Gerekten de başarılı, yksek rekabet gcne sahip şirketler incelendiğinde temel ğenin “yaratıcılık”, bunu sağlayan zelliğin de “motivasyon” olduğu grlmektedir (ヌalışkan, 1985; 25-26).
Motivasyon, iş ortamında geerli davranışların ortaya ıkması iin bireyin uyarılması, ynlendirilmesi ve bu davranışların srdrlmesini etkileyen itici g・ şeklinde tanımlanabilir. Başka bir ifadeyle, motivasyon: insan davranışlarının istenilen doğrultuda ynlendirilmesi şeklinde tanımlanabilir (Kavrakoğlu, 1993; 60-69). Motivasyonu iki ynyle ele alabiliriz:
1.Dışsal motivasyon, belirli amaçlarımızı sağlayan bir dürtüdür. Dışsal motivasyon da davranışları doğrudan etkiler. Dışsal motivasyon oluşturmak, amaçlı bir şekilde dürtüleri uygulayarak mevcut güdüleri harekete geçirmektir. Dış etkiye dayalı motivasyon geçicidir (Vom Diemer, 1994; 99).
2.İçsel motivasyon; kişinin içinden kaynaklananıdır. İnsan kaynaklarını geliştirmeyi hedefleyen bir yönetimin bu konuda başarılı olmasının iki şartı vardır (Kavrakoğlu, 1993; 68-69):
· Kişilerde tatminsizliğe yol aan unsurların ortadan kaldırılması.
· İsel motivasyonu geliştirmeye destek olması gerekir.

Paylaşım için teşekkürler.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)