Hikayeler

Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

CMF Phone 2 Pro İncelemesi

Metin2 Pvp GM

MUHAF1Z

TURKMMO
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye
Fahri Üye
GM
Konular
1,152
Online süresi
2ay 23g
Reaksiyon Skoru
1,863
Altın Konu
484
Başarım Puanı
329
TM Yaşı
16 Yıl 18 Gün
MmoLira
105,646
DevLira
0

Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!

1746722279662.png

CMF Phone 1 geçen yılın en sevdiğim bütçe telefonuydu ve dürüst olmak gerekirse, muhtemelen şimdiye kadarki en sevdiğim bütçe telefonuydu. Eğlenceli modüler tasarımıyla inanılmaz derecede şık bir telefon, bu genellikle pahalı amiral gemisi cihazlar için ayrılmış şeylerdir.

Tasarım

Arka panellerde farklı dokular
185g, Panda Cam
Modüler değiştirilebilir aksesuarlar ve arka kasa

CMF Phone 2 Pro, önceki modeline benzer bir tasarıma sahip. Sağ alt köşede aynı Aksesuar Noktası vidasını CMF Phone 1 Modelinde olduğu gibi 2 modelindede görebiliyoruz.

Bu kötü bir şey değil, tasarım açısından CMF Phone 1 zaten favorilerimden biriydi. Nothing'in bu model için aynı sağlam faydacı yöne doğru eğildiğini görmek beni memnun ediyor.

En belirgin değişiklik kameralarda. İki büyük lens kendi dairesel alüminyum efektli halkalarına kavuşurken, ultra geniş açılı lens ve flaş ünitesi ayrı bir uzun adada yer alıyor. Bu köklü bir değişiklik değil, ancak hemen fark ediliyor.

Bir diğer büyük değişiklik ise arka panellerin kaplamasında. Siyah ve Açık Yeşil seçeneklerinin metalik çerçeveli buzlu cam benzeri bir kaplamaya sahip olduğunu anlatan hiçbir şey yok. Bu arada, Turuncu versiyon metalik bir parlaklığa sahip ve Beyaz seçeneği "panelli kumtaşı kaplamaya" sahip.

Yani, sadece daha fazla renk seçeneği elde etmekle kalmıyorsunuz, aynı zamanda her bir arka tarafın hissiyatında daha fazla çeşitlilik elde ediyorsunuz. CMF'nin Phone 1 arka panellerini ayrı olarak satması nedeniyle hangisini seçtiğinizin önemli olmadığını düşünebilirsiniz, ancak burada durum böyle değil. Bunun yerine, açık vidalar yalnızca aksesuarları takmak için kullanılıyor.

Bu modelde Aksesuar Noktası kapağı inceltilmiş ve orijinal CMF Phone'da olduğu kadar çıkıntılı değil. Genel görünümü biraz daha tutarlı hale getiriyor ancak aynı zamanda çıkarılmasını da zorlaştırıyor. Bu iyi veya kötü bir şey olabilir.

1746722618911.png

Ekran ve Hoparlörler

6,77 inç, 1080 x 2392, OLED, 120 Hz
3000 nit tepe parlaklık
Tek konuşmacı

Bu modeli eski modele göre bir iyileştirme yapan iki önemli fark var. Birincisi, artık 8 bit yerine 10 bit rengi destekliyor olması. Bu, yalnızca renk doğruluğunda değil, aynı zamanda bir gradyan görüntülendiğinde renk bantlarının görünümünü de önemli ölçüde azaltarak büyük bir fark yaratıyor.

İkinci değişiklik ise ekranın daha parlak olması. Artık 3000 nite kadar maksimum parlaklık sağlanıyor. Eski modelde bu değer 2000 nite kadar çıkıyordu. Dürüst olmak gerekirse, orijinaldeki ekran hakkında pek fazla şikayetim yoktu, ancak yan yana görüntülediğinizde, iyileştirme açıkça görülüyor.

Ekran tamamen düz, ancak artık kenarlarında ince bir pah kırılmış çerçeve var. Bunu görmek beni özellikle memnun etti, çünkü CMF Phone 1'in kenarlarında ufak bir çıkıntı vardı.

Çok küçük bir değişiklik olsa da, olumlu bir değişiklik ve kenardan kaydırdığınızda hareket kontrolleri çok daha akıcı hissettiriyor. Ne yazık ki, ses durumu gerçekten iyileşmedi. Hala sadece tek bir hoparlör alıyorsunuz, bu yüzden stereo efekti yok.

1746722773778.png

Özellikler ve Performans

MediaTek Dimensity 7300 Pro
8 GB RAM
256 GB depolama

CMF Phone 2 Pro, Phone 1'i çalıştıran aynı çipin yükseltilmiş bir sürümüyle çalışıyor. Özünde aynı verimli 4nm çip, ancak hiçbir şey %10 daha hızlı işlem ve grafik performansında %5 iyileştirme bekleyebileceğinizi söylemiyor.

Telefon iki farklı konfigürasyonda mevcut, her ikisi de 8 GB RAM'e sahip, ancak 128 veya 256 GB depolama alanı seçebilirsiniz. Ayrıca, günümüzde nadir bulunan bir microSD kart yuvasının da olduğunu belirtmekte fayda var. Yani, her durumda, depolama alanı tam 2TB'a kadar genişletilebilir.

Gerçek hayatta kullanımda iki işlemci arasında bir fark görebildiğimi söyleseydim yalan söylemiş olurdum, ancak kıyaslama puanlarında daha belirgin. Gerçekten de Nothing'in iddia ettiği gibi, işlem gücü açıkça bir kademe yükseltilmiş, ancak oyun performansındaki değişiklik çok az daha iyi, ancak elle tutulur bir fark yaratacak kadar değil.

1746722909914.png

Kameralar

50 Mp f/1.88 ana kamera
50 Mp f/1.85 2x telefoto
8 Mp, f/2.2 ultra geniş
16 Mp, f/2.45 selfie kamerası

Kamera sistemi tartışmasız CMF Phone 2 Pro'daki en büyük yükseltmedir. Geçtiğimiz yıl, arkada yalnızca bir kullanılabilir lensimiz vardı ve buna çoğunlukla estetik nedenlerle var gibi görünen bir derinlik sensörü de eklenmişti.

Şimdi ise üç adet düzgün kamera var: 50Mp ana, 8Mp ultra geniş ve 50Mp 2x telefoto.

Burada sadece ekstra kameralar eklenmedi, ana kamera da önemli ölçüde yükseltildi. Artık bu fiyat kategorisinde bulabileceğiniz en büyük sensörlerden biri olan 1/1,56 inçlik bir sensöre sahip. Bu, düşük ışık koşullarında çok daha yetenekli olduğu ve yakınlaştığınızda biraz gerçekçi bokeh yaratabileceği anlamına geliyor.

Ayrıca makro fotoğrafçılık için de en iyisidir. Bununla birlikte, telefoto lens neredeyse aynı derecede etkileyicidir.

Şahsen, biraz daha uzun bir erişim görmek isterdim, ancak 2x çekimlerinize farklı bir hava katmak için yeterli. Portre moduna geçtiğinizde varsayılan lenstir ve geniş ana sensörden çok daha az bozulma ile bunun için harika görünür.

Portre modunda, kullanıcı arayüzünde 4x ve 6x düğmeleriyle dijital olarak daha fazla yakınlaştırma seçenekleri de elde edersiniz. Bu beklenmedik ve kullanışlı bir eklemedir, ancak daha fazla yakınlaştırırsanız kalitede hafif bir kayıp göreceksiniz.

Daha uzun dijital zumlara gelince, bunu yaklaşık 6x'e kadar çıkarmanın kullanılabilir sonuçlar verdiğini, ancak daha fazlasına çıkarmanın görüntüleri pikselli bir lapaya dönüştüreceğini gördüm. Yani, süper telefoto çekimler için en iyisi değil, ancak fiyat göz önüne alındığında, bu sonuçlar küçümsenecek gibi değil.

Yakın çekimlerin telefotoda nasıl göründüğünü gerçekten seviyorum, daha uzun odak uzaklığı arka planda yumuşak bokeh ile biraz sıkıştırma yaratıyor. Ne yazık ki, kamera uygulaması Makro moduna geçişte biraz agresif. Telefonun yakın çekimlerde telefotoyu kullanmasını sağlamak için Uzman moduna geçmem gerektiğini fark ettim, ancak bunu yaptığımda sonuçlar harika görünüyordu.

1746723047053.png

Paylaşım için teşekkürler

Rica ederim. İyi forumlar

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)

Geri