noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Cannn6161 1
Cannn6161
onur akbaş 1
onur akbaş
PrimeAC 1
PrimeAC
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
romegames 1
romegames
Fethi Polat 1
Fethi Polat
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Cevaplanmadı Filezilla mob proto sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Murat Taşgın
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 207

Murat Taşgın

Level 1
Üye
Konular
1
Online süresi
15h 56m
Reaksiyon Skoru
0
Altın Konu
0
TM Yaşı
1 Yıl 1 Ay 16 Gün
Başarım Puanı
11
MmoLira
230
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Merhabalar arkadaşlar server filesinde filezilla üzerinden mob_proto txt dosyasını düzenledim eksiksiz ve kusursuz yedek alarak yaptım sonunda dizine yeni dosyayı attım reboot attım fakat ch Ler aktif olmadı puttyde chler aktif bir şekilde açılıyor duzenledigim dosyada yanlışlik yapmış olabilirim diye tekrar yedek yükledim fakat sorun aynı giriş yapılıyor bölümünde kalıyor ve geri atıyor yardimci olabilecek varmı rica etsem kafayı yicem yoksa

Merhabalar arkadaşlar server filesinde filezilla üzerinden mob_proto txt dosyasını düzenledim eksiksiz ve kusursuz yedek alarak yaptım sonunda dizine yeni dosyayı attım reboot attım fakat ch Ler aktif olmadı puttyde chler aktif bir şekilde açılıyor duzenledigim dosyada yanlışlik yapmış olabilirim diye tekrar yedek yükledim fakat sorun aynı giriş yapılıyor bölümünde kalıyor ve geri atıyor yardimci olabilecek varmı rica etsem kafayı yicem yoksa

🧩 Olası Sorun Nedenleri​

1. mob_proto dosyasının bozulması
    FileZilla üzerinden attığınız mob_proto.txt dosyası eksik, hatalı ya da formatına uymayan şekilde yüklenmiş olabilir. Bu dosya düzgün parse edilemezse kanallar açılır ama oyuna girişte çökme yaşanır.
  2. SQL ile uyumsuzluk (navicat tarafı)
    mob_proto.txt dosyasını düzenledikten sonra .sql veritabanına uygun şekilde import edilmediyse, core dosyası veya game server bunu işleyemez.
  3. Game core çakılıyor olabilir
    Kanal açılıyor gibi görünse de aslında arka planda core düşüyor olabilir. Bunu Putty üzerinden syserr loglarıyla kontrol edebiliriz.
  4. Yedek de bozulmuş olabilir
    Geri yüklediğiniz yedek sağlıklı görünse bile, dosyayı tekrar attığınızda encoding veya satır sonları bozulmuş olabilir.

🔧 Çözüm Adımları​

1. Putty ile syserr loglarını kontrol edin

CH dizinine girip aşağıdaki komutu çalıştırın:

bash
KopyalaDüzenle
cd /usr/game/channel1
cat syserr | tail -n 100

Bu komut son 100 satırı gösterir. Hatalı mob_proto nedeniyle çökme varsa burada gözükecektir.

2. mob_proto dosyasının formatını tekrar kontrol edin

• Notepad++ veya Sublime Text gibi bir düzenleyici ile açın.
  • UTF-8 (BOM'suz) formatta olduğundan emin olun.
  • Satırların sonunda boşluk ya da eksik alan (field) olup olmadığını kontrol edin.

3. SQL tarafını kontrol edin

Eğer mob_proto.txt üzerinden düzenleme yaptıysanız, veritabanı tarafında da mob_proto tablosunu güncellemeniz gerekebilir. Aksi halde oyun içindeki yapılarla çakışma olur.

Navicat üzerinden şu tabloyu açın:

rust
KopyalaDüzenle
player -> mob_proto

Yedeklemeden sonra bu tabloya uygun veriler yazıldığından emin olun.

4. Game core’un çöküp çökmediğini canlı takip edin

Putty'de şu komutu deneyin:

bash
KopyalaDüzenle
cd /usr/game/channel1
./game

Eğer core hemen kapanıyorsa, dosyada ya da veri tabanında hata var demektir. Hata mesajını okuyarak çözüm bulunabilir.

5. Yedeklemeden sonra FTP ile doğru dosyayı attığınızdan emin olun

Filezilla üzerinden gönderirken dosya boyutunu, tarihini ve konumunu tekrar kontrol edin.

• /usr/game/share/data altındaki mob_proto dosyası ile
  • /usr/game/channel*/ altındaki kopyaların tutarlı olduğuna dikkat edin.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri