- Konular
- 1,281
- Çözüm
- 91
- Online süresi
- 3mo 26d
- Reaksiyon Skoru
- 4,056
- Altın Konu
- 566
- Başarım Puanı
- 274
- MmoLira
- 136,792
- DevLira
- 450
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
Minecraft'ta Rollercoaster Nasıl Yapılır?
Raylar ve maden arabaları hem kendinizi hem de ganimetinizi yerler arasında taşımanın iyi bir yoludur. İster madeninizden üssünüze, ister üsten üsse. Hızlı, kolay ve güzel bir manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.
Yine de, rayları normal ulaşımdan daha fazlası için kullanabilirsiniz. Sonuçta oyunlar eğlenceyle ilgilidir!
Eğer elinizde fazladan ray varsa Minecraft'ta kendi roller coaster'ınızı nasıl inşa edeceğinizi öğrenerek eğlenebilirsiniz.
Minecraft'ta Rails Nasıl Elde Edilir
Minecraft'ın üst dünyasında raylar ve maden arabaları bulunabilir.Mağara biyomlarının dışında, mağaraların içinde terk edilmiş maden kuyularına rastlama şansı vardır. Bu maden kuyuları her zaman harika bir keşiftir. Her zaman değerli ganimetlerle doludurlar, bazılarını başka yerde bulamazsınız.
Ve bu ganimetlerden bazıları tam olarak roller coaster'ınız için ihtiyaç duyabileceğiniz şeylerdir. Raylar ve sandıklı maden arabaları maden kuyularında bol miktarda bulunabilir.
İçlerinde ganimet olacak ama isterseniz onları kırıp yanınızda götürebilirsiniz.
Elbette adil bir uyarı, terk edilmiş maden kuyularının düşman Mob'ların tüm setine sahip olması ve oldukça bir labirent olabilmesidir. Örümcekler ve mağara örümcekleri gibi mob'lar tarafından kaybolmak veya bunalmak kolaydır.
Minecraft Rayları Tarifi
- 6 Demir Külçe
- 1 Çubuk
Terk edilmiş maden kuyularına tehlikeli bir maceraya atılmaya hazır hissetmiyorsanız bunun yerine raylarınızı üretebilirsiniz. Bunları üretmek için bazı durumlarda oldukça fazla malzemeye ihtiyaç duyabileceğinizi ve üretilecek farklı ray türleri olduğunu unutmayın.
Diğer ray tipleri şunlardır: aktivatör rayları, dedektör rayları ve güçlendirilmiş raylar. Bunların hepsi redstone ile çalışır.
Rollercoaster'ımız için aktivatör veya dedektör rayları kullanmayacağız çünkü bunlar sürüşte pek işe yaramayacak. Ancak, redstone ile kullanım ve inşa söz konusu olduğunda başka kullanımları da var.
Minecraft Güçlendirilmiş Ray Tarifi
- 6 Altın Külçe
- 1 Çubuk
- 1 Kırmızıtaş Tozu
Bu tariflerde kullanacağınız cevher malzemelerinin bir kısmı mağaraların farklı yerlerinde bulunabilir. Minecraft'ta cevher seviyelerinin nasıl çalıştığını bilmek , onları kolayca bulabilmeniz için iyidir.
Güçlendirilmiş raylar yapımız için önemli olacak çünkü redstone ile güçlendirildiklerinde maden arabasını ileri itecek ve hızını artıracaklar. Bu, maden arabamızın yolculuk sırasında hızlı gitmesini sağlayacak ve durmasını engelleyecek.
Bunları çalıştırmak için redstone meşalelerine veya hatta redstone bloklarına ihtiyacınız olacağını unutmayın.
Mincraft Minecart Tarifi
- 5 Demir Külçe
Rollercoaster'ınız maden arabası olmadan hiçbir şey olmayacaktır. Maden arabası, bir tekneye benzer, raylara yerleştirilebilen ve sürülebilen bir araçtır.
Ayrıca madencilik çabalarınızı kolaylaştırmak için fırın, TNT veya sandık gibi şeylerle donatılmış olabilirler, ancak bizim inişli çıkışlı yapımız için bunlara gerek kalmayacaktır.
Oyuncu için Minecart, bir Tekne ile aynı işlevi görür; hem içine girmek, hem de içinden çıkmak, ayrıca onu raydan çıkarmak için madencilik yapmak gibi.
Minecraft'ta Rollercoaster Nasıl Yapılır
Raylarla inşa etmek oldukça kolaydır ve raylara binmek oldukça eğlencelidir. Raylar yalnızca bir şekilde bağlanabilir ve ne yazık ki kesişimler veya benzeri bir şey yapmak için ayrılamazlar.Ayrıca yüksekliklere ulaşmak için bloklara tırmanmaları da sağlanabilir. Bu, istersek oldukça yüksek ve dik sürüşler yapabileceğimiz anlamına gelir. Ancak unutulmaması gereken önemli şey, rayların sağlam bir blok üzerinde durmadıkları sürece tahrip olacaklarıdır.
Ne yazık ki, roller coaster'ımızı dikey halkalarla donatmamız mümkün değil, ancak yine de eğlenceli bir yolculuk yapmanın yolunu göstereceğim.
Rollercoaster'ınıza başlamak için zemindeki normal rayları veya küçük bir platformu kullanın. Bu, yolculuğun başlangıcı ve Minecart'ınıza binip ineceğiniz yer olacaktır. Sonra, her iyi rollercoaster'da olduğu gibi, yukarı çıkarak başlamak istiyoruz.
Burada arabayı yukarı itmek için elektrikli rayları ve redstone meşalelerini kullanacağız.
Bu roller coaster'ı oldukça uzun yapmak istiyorum, ancak arabanın tepeye kadar fırlamasını da istemiyorum. Bu yüzden, her 2 blokta bir güçlendirilmiş ray yerleştiriyorum.
Güçlendirilmiş raylara ne zaman ihtiyaç duyduğunuzu ve ne zaman duymadığınızı anlamak için deneme yanılma süreci. Araba hem yer çekiminden hem de ne kadar sert itildiğinden etkilenecektir.
Elinizde mutlaka bir maden arabası bulundurun ve yolculuğu tekrar tekrar test edin.
Zirveye ulaştığımda Minecart'ın ileri doğru yuvarlanması için biraz alan bırakıyorum, ancak aynı zamanda düşüşe ulaşmadan önce yavaşlıyorum. Bu biraz zor, çünkü zamanlama ve arabanın güç olmadan ne kadar uzağa gideceğini görmeyi içeriyor.
Arabanın iniş noktasına yavaşça ulaştığından emin olduktan sonra, yolculuğun tüm eğlenceli ve hızlı kısımlarına geçiyorum.
Arabanın olabildiğince hızlı gitmesi için, düşmeyi güçlendirilmiş raylarla kaplayacağım. Yolculuğun geri kalanı normal ve güçlendirilmiş raylar arasında değişecek. Arabanın çok hızlı gitmesini ve yolculuğun çok erken bitmesini istemiyorum.
Eğim ve tırmanma yeteneğine sahip ray mekaniğini kullanarak spiral kuleler yapıyorum ve inişler ve çıkışlar arasında geçiş yapıyorum.
Dilediğiniz kadar uzun ve vahşi yapın ve gönlünüzce oynayın!