Hikayeler

Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Aydın Hız-Aşk Kapını Ben Geldim(tasavvufi roman)

TruvaGame

Level 20
Uzman
Konular
8,206
Online süresi
4ay 15g
Reaksiyon Skoru
3,970
Altın Konu
0
Başarım Puanı
506
TM Yaşı
10 Yıl 2 Ay 29 Gün
MmoLira
2,055
DevLira
0

Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!

Aydın Hız'ın "Aşk Kapını Ben Geldim" adlı tasavvufi romanı, Hallac-ı Mansur'un hayatını ve düşüncelerini konu alan bir eserdir. Romanın ana temaları aşk, arayış, sorgulama ve hakikat yolculuğudur.

Romanın Özeti:

• Hallac-ı Mansur'un Arayışı: Roman, Hallac-ı Mansur'un Basra ve Bağdat'tan başlayıp Semerkand ve Hindistan'a uzanan manevi arayışını anlatır. Mansur, bu yolculukta tasavvufi öğretileri öğrenir, derin sorgulamalar yapar ve hakikate ulaşmaya çalışır.
  • Aşk ve Hakikat: Roman, aşkın ve hakikatin iç içe geçtiği bir yolculuğu tasvir eder. Mansur, aşkın en derin anlamlarını keşfederken, aynı zamanda varoluşun sırlarını da çözmeye çalışır.
  • Sorgulama ve İsyankar Ruh: Mansur, öğrendikçe sorgulayan ve var olan düzene karşı çıkan bir karaktere sahiptir. Bu isyankar ruhu, onu zaman zaman tehlikeli durumların içine sürükler.
  • Dönemin Sosyal ve Siyasi Yapısı: Roman, Mansur'un yaşadığı dönemin sosyal ve siyasi yapısını da yansıtır. Abbasiler dönemi, Karmatiler ve isyanlar gibi tarihi olaylar, romanın arka planını oluşturur.
  • Mansur'un Mirası: Roman, Hallac-ı Mansur'un düşüncelerinin ve mirasının günümüze kadar nasıl ulaştığını da ele alır. Mansur'un "En-el Hak" (Ben Hakk'ım) sözü ve bu sözün ardındaki anlam, romanın önemli temalarından biridir.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)

Geri