- Konular
- 8,206
- Online süresi
- 4ay 15g
- Reaksiyon Skoru
- 3,970
- Altın Konu
- 0
- Başarım Puanı
- 506
- TM Yaşı
- 10 Yıl 2 Ay 29 Gün
- MmoLira
- 2,055
- DevLira
- 0
Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!
Aydın Hız'ın "Aşk Kapını Ben Geldim" adlı tasavvufi romanı, Hallac-ı Mansur'un hayatını ve düşüncelerini konu alan bir eserdir. Romanın ana temaları aşk, arayış, sorgulama ve hakikat yolculuğudur.
Romanın Özeti:
Romanın Özeti:
- Hallac-ı Mansur'un Arayışı: Roman, Hallac-ı Mansur'un Basra ve Bağdat'tan başlayıp Semerkand ve Hindistan'a uzanan manevi arayışını anlatır. Mansur, bu yolculukta tasavvufi öğretileri öğrenir, derin sorgulamalar yapar ve hakikate ulaşmaya çalışır.
- Aşk ve Hakikat: Roman, aşkın ve hakikatin iç içe geçtiği bir yolculuğu tasvir eder. Mansur, aşkın en derin anlamlarını keşfederken, aynı zamanda varoluşun sırlarını da çözmeye çalışır.
- Sorgulama ve İsyankar Ruh: Mansur, öğrendikçe sorgulayan ve var olan düzene karşı çıkan bir karaktere sahiptir. Bu isyankar ruhu, onu zaman zaman tehlikeli durumların içine sürükler.
- Dönemin Sosyal ve Siyasi Yapısı: Roman, Mansur'un yaşadığı dönemin sosyal ve siyasi yapısını da yansıtır. Abbasiler dönemi, Karmatiler ve isyanlar gibi tarihi olaylar, romanın arka planını oluşturur.
- Mansur'un Mirası: Roman, Hallac-ı Mansur'un düşüncelerinin ve mirasının günümüze kadar nasıl ulaştığını da ele alır. Mansur'un "En-el Hak" (Ben Hakk'ım) sözü ve bu sözün ardındaki anlam, romanın önemli temalarından biridir.