ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
Oçokoçi, Laz ve Megrel mitolojisinde dağlarda yaşadığına inanılan, ürkütücü bir yaratıktır. Genellikle kötücül bir varlık olarak tasvir edilir ve insanlara zarar verebileceğine inanılır.
Oçokoçi'nin Özellikleri
Görünüm: Oçokoçi'nin vücudu kıllarla kaplıdır. Uzun ve keskin pençeleri vardır. Yanında baltaya benzer bir alet taşır ve kendisine karşı gelen insanları bu aletle ikiye ayırır. 1
Linkleri görebilmek için Turkmmo Forumuna ÜYE olmanız gerekmektedir.
Linkleri görebilmek için Turkmmo Forumuna ÜYE olmanız gerekmektedir.
Yaşadığı Yer: Dağlarda yaşadığına inanılır.
Davranış: Megrel halk inanışına göre kışın köylere dadanır ve erkek çocuklarla ahırdaki inek yavrularını yer. Konuşmasını bilmez, ama çıkardığı ses insanlar için dayanılmaz bir sestir.
Oçokoçi Hakkında İnanışlar
Oçokoçi'nin insanlara zarar verebileceğine inanılırdı. Özellikle çocukları ve hayvanları kaçırıp yediği düşünülürdü.
Oçokoçi'nden korunmak için çeşitli yöntemlere başvurulurdu. Bunlar arasında dualar okumak, tütsü yakmak gibi uygulamalar yer alırdı.