D 1
delimuratt
melankolıa18 1
melankolıa18
shrpnl 1
shrpnl
Fethi Polat 1
Fethi Polat
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Best Studio 1
Best Studio
Agora Metin2 1
Agora Metin2
raderde 1
raderde
Cannn6161 1
Cannn6161
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Kick Off 2002

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan KERİM ERBAY
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 96

KERİM ERBAY

Ne Mutlu Türküm Diyene!
TM Üye
Konular
2,176
Çözüm
49
Online süresi
1y 4mo
Reaksiyon Skoru
5,109
Altın Konu
497
Başarım Puanı
449
MmoLira
137,024
DevLira
27
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Kick Off: Nostalji mi? Hayal Kırıklığı mı?

Amiga’dan aşina olduğumuz efsane futbol oyunu Kick Off, yıllar sonra modern platformlara dönüş yaptı. Çocukluğumuzun efsanesinin yeni bir versiyonunu duyduğumda oldukça heyecanlandım. Oyunun çıkışını dört gözle bekledim, Acclaim ve Anco’nun web sitelerini sürekli kontrol ettim. Nihayet geçtiğimiz günlerde oyun yayınlandı. Tabii ki vakit kaybetmeden indirip denedim. Ancak, ilk dakikalardan itibaren hayal kırıklıkları zinciri başladı. İşte Kick Off'un yeni versiyonuna dair detaylı incelemem.

Grafikler ve İlk İzlenim​

Oyunun grafikleri nostaljik yapıya sadık kalınarak yukarıdan görünümlü şekilde tasarlanmış. Ancak bu sefer karakterler biraz daha “3D” gibi duruyor. Kamera açılarını değiştirerek izometrik bir görüntü elde edebilirsiniz diye düşündüm, ama oyunu bu kadar uzun süre bilgisayarımda tutacak sabrı bulamadım. Seyirciler mi? Çöpten adamlar. Gol atıldığında ya da maç sırasında onları fark etmeniz pek mümkün değil. Sadece kar tanesi gibi eriyen konfetileriyle varlıklarını hissediyorsunuz.

Oyunun açılışında etkileyici bir müzik çalıyor, sizi maça hazırlıyor. Ancak o heyecanla başladığım pratik maç, tam anlamıyla bir hayal kırıklığı oldu. Topu bırakın ayağımda tutmayı, dokunmak bile başlı başına bir mesele! “Belki ayarlarla oynarsam düzelir,” dedim, ama nafile. Maalesef oyunun kontrolleri, sabır testinden başka bir şey değil.

Kontroller ve Oynanış​

Oyun sadece beş tuşla oynanıyor: yön tuşları ve bir de Ctrl. Bu tuşla pas verip şut çekiyor, hatta kalecinizin topu eliyle mi ayağıyla mı atacağını bile belirliyorsunuz (tek tıklama, çift tıklama). Ancak iş burada bitmiyor. Topa vurduğunuz anda topun kime gideceği belli. Genelde rakibe. Diyelim ki şans eseri top ayağınıza çarptı; ya düz koşuyorsunuzdur ya da topun sizde olduğunu sanıyorsunuzdur. Ama top çoktan başka bir yöne gitmiştir.

Sakın ola top ayağınızdayken yön değiştirmeye çalışmayın. Çünkü sadece siz dönüyorsunuz, top ise ileriye doğru yoluna devam ediyor. Taç ve kornerlerde de durum pek iç açıcı değil. Topu nereye attığınız belli olmadığı gibi, genelde pas verdiğiniz kişi rakip oluyor.

Sesler ve Müzikler​

Ses efektleri, oyunun nostaljik havasını korumaya çalışsa da rahatsız edici seviyede. Topa dokundukça duyulan “dup dup” sesleri ve abartılı hakem düdükleri, futbol atmosferinden ziyade amatör bir oyun hissi uyandırıyor. Ancak müzikler bu enkazın içinde bir nebze olsun kurtarıcı rol oynuyor. Ana menü müziğinde bir solist bile var! Techno tarzındaki melodiler, sizi maça çıkarken gaza getiriyor. Fakat aynı gazı rakip takım da almış olacak ki ilk maçımda üç kırmızı kart gördüm ve altı gol yedim. (Kendi kaleme attıklarımı saymıyorum bile!)

Eksikler ve Hayal Kırıklıkları​

Oyunu oynarken sık sık “Acaba bir Amiga emülatörü mü çalıştırıyorum?” diye düşündüm. Keşke öyle olsaydı. En azından nostalji hissiyle oyunu kurduktan 10 dakika sonra kaldırmazdım. Görüntüler, oynanış ve genel atmosfer tam bir hayal kırıklığı. Özellikle top kontrolü o kadar kötü ki, oyunu eğlenmek için değil sinir olmak için oynuyorsunuz.

Bir diğer gariplik ise Türk Milli Takımı’nda abartılı sayıda sarışın futbolcunun yer alması. Belli ki karakter tasarımlarına pek özen gösterilmemiş. Bu durum oyunun genel kalitesizliğini bir kez daha gözler önüne seriyor.

1737525595183.png

Bir oyunda kötü bir şeyler bulmak istemem; sonuçta her oyunda ciddi bir emek vardır. Ancak Kick Off’un bu yeni versiyonu, hayranlarının beklentisini karşılamaktan çok uzak. Hem nostalji arayanlar hem de modern bir futbol oyunu deneyimi isteyenler için tam bir hayal kırıklığı. Oyunu satın almayı düşünüyorsanız iki kez düşünün. Bu inceleme sayesinde paranız ve zamanınız cebinizde kalabilir.

Artılar:

• Nostaljik açılış müziği
  • Techno tarzı maç müzikleri
Eksiler:

• Berbat kontroller
  • Kötü top fiziği
  • Grafiklerin ve seslerin amatörlüğü
  • Eğlencesiz ve sinir bozucu oynanış

Paylaşım için teşekkürler

Paylaşım için teşekkürler.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri