- Konular
- 8,206
- Online süresi
- 4ay 15g
- Reaksiyon Skoru
- 3,970
- Altın Konu
- 0
- Başarım Puanı
- 506
- TM Yaşı
- 10 Yıl 2 Ay 29 Gün
- MmoLira
- 2,055
- DevLira
- 0
Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!
Beyaz Zambaklar Ülkesinde Kitap Özeti
Grigory Petrov tarafından yazılan Beyaz Zambaklar Ülkesinde, 19. yüzyılın sonlarında Finlandiya'nın yaşadığı çetin mücadeleyi, cehaletten aydınlığa doğru uzanan bir yolculuğu anlatır. Kitap, yazarın Finlandiya seyahatlerindeki gözlemlerine dayanarak kaleme alınmış, Fin halkının içinde bulunduğu durumu, eğitimsizliği ve geri kalmışlığıyla birlikte, bu durumdan kurtulmak için verilen mücadeleyi gözler önüne serer.Kitabın Ana Teması:
- Cehaletle Mücadele: Finlandiya'nın, o dönemde Rusya'nın etkisi altında olmasına rağmen, aydın bir kesim tarafından başlatılan eğitim ve kültür hareketi.
- Milli Uyanış: Fin halkının kendi kimliğini ve dilini koruyarak, bağımsız bir millet olma yolunda atılan adımlar.
- Toplumsal Dönüşüm: Eğitim sayesinde toplumun her kesiminde meydana gelen değişim ve gelişim.
- Johan Vilhelm Snellman: Finlandiya'nın en önemli aydınlarından biri olarak gösterilen Snellman, milli uyanışın öncülerindendir. Eğitim sisteminin reformu, dilin geliştirilmesi gibi konularda önemli çalışmalar yapmıştır.
- Fin Halkı: Kitapta, farklı sosyal sınıflardan insanlar yer alır. Çiftçiler, işçiler, aydınlar ve din adamları, ortak bir amaç için bir araya gelirler.
- Bir Ulusun Doğuşu: Finlandiya'nın zorlu bir süreçten geçerek modern bir ülke haline gelme hikayesi, okurlara ilham verir.
- Eğitimin Gücü: Eğitimin, bireylerin ve toplumların gelişimindeki önemini vurgular.
- Milli Birlik: Farklılıkların ötesinde, ortak bir amaç için bir araya gelmenin gücünü gösterir.
Kitaptan Bazı Unutulmaz Sözler:
- "Bir milletin geleceği, çocuklarının eğitimine verdiği önemle ölçülür."
- "Cehalet, en büyük düşmandır."
- "Bir ülke ancak aydın vatandaşlarıyla yükselir."