- Konular
- 7,500
- Çözüm
- 1
- Online süresi
- 13d 20h
- Reaksiyon Skoru
- 3,056
- Altın Konu
- 0
- Başarım Puanı
- 549
- MmoLira
- 31,714
- DevLira
- 0
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
Nazan Bekiroğlu Nar Ağacı'ndan sonra merakla beklenen yeni romanı MucellÂ'da bizleri 1920-1970'li yılların Turkiye'sinden nostaljik bir hikÂyeyle buluşturuyor. MucellÂ, genc Cumhuriyet'le yaşıt bir kızın, unutulmuş kumaşların, kokuların, alışkanlıkların, iğne oyalarının, kimi yarım kalmış kimi tamamlanmış aşkların, hayatı seyretmekle yaşamak arasında gelip giden kadınların romanı.
Zamanın daha ağır aktığı, hayatın ritminin daha cok mahalle aralarında karar bulduğu vakitler. Gaz lÂmbasının ışığında icilen nohut kahvesinin ağızda buruk bir tat bıraktığı donemler. Arka planda Turkiye, pek cok calkantının icinden gecerken bile kendini bildi bileli ceyiz işleyen bir genc kız MucellÂ. Adım adım hayattan cekilirken bunu neredeyse hic fark etmeyen... Neyi beklediğini bilmeden bekleyen... Derken gunun birinde, kıyısında kaldığı hayata son bir cabayla donmek isteyen...
Sumbul kokulu bembeyaz yastık kılıfları, kanavice işli peceteler, ucları fistolanmış havlular, ceyiz sandıkları arasında… Hanımeli, yasemin ve leylÂk kokulu yaz ikindileri gibi uzun kış gecelerinde de, ya cardağın altında ya hep o soldaki pencerenin icinde... MucellÂ'nın dupduru ve carpıcı hikayesi.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Mucella Yazar: Nazan Bekiroğlu Yayınevi: Timaş Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 344 Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2015 Baskı Sayısı: 9. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786050820416