Hikayeler

Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Fiziksel Teoriler

blackgames

Yalnız Kaptan
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye
TM Üye
Konular
1,417
Online süresi
1ay 21g
Reaksiyon Skoru
1,154
Altın Konu
0
Başarım Puanı
329
TM Yaşı
14 Yıl 5 Ay 26 Gün
MmoLira
205
DevLira
3

Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!

Fizik, doğanın temel yasalarını anlamaya çalışan bir bilim dalıdır. Fiziksel teoriler, evrenin nasıl çalıştığını açıklamak için geliştirilmiş matematiksel ve deneysel modellerdir.

• Görelilik Teorisi (Albert Einstein): Albert Einstein'ın geliştirip formüle ettiği görelilik teorisi, özellikle uzay ve zamanın birbirine bağlı olduğunu, hızın arttıkça zamanın daha yavaş aktığını ve kütlenin uzayı bükerek ışığın yolunu değiştirdiğini ortaya koymuştur. Genel ve özel görelilik, modern fiziğin temel taşlarından biridir.
  • Kuantum Teorisi: Kuantum teorisi, atom altı parçacıkların davranışlarını anlamaya yönelik bir teoridir. Bu teori, parçacıkların dalga ve parçacık özelliklerini aynı anda gösterebileceğini ve bu nedenle klasik fiziğin öngörüleriyle açıklanamayacak olayları açıklayabileceğini öne sürer. Kuantum mekaniği, atomik düzeydeki süreçleri açıklamak için çok önemlidir ve teknolojinin birçok alanında (örneğin, yarı iletkenler, lazerler) kullanılır.

Paylaşım için teşekkürler, iyi forumlar

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)

Geri