- Katılım
- 2 Mar 2015
- Konular
- 59,185
- Mesajlar
- 88,376
- Online süresi
- 4ay 14g
- Reaksiyon Skoru
- 14,227
- Altın Konu
- 2,398
- Başarım Puanı
- 1,051
- TM Yaşı
- 11 Yıl 1 Ay 20 Gün
- MmoLira
- 694,336
- DevLira
- 234
Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!
Resident Evil 2'nin remake'i nihayet geldi ve oldukça muhteşem. Zombi istilasına uğramış Raccoon City'de bu korkunç maceraya atılırken, hem Leon'u hem de Claire'i canlı çıkarmayı umuyorsanız becerilerinizin tam olarak yerinde olması gerekir. Sonuçta bu, kaynakların korunmasının ve düşmanlarınızı tam olarak anlamanın başarının ana anahtarları olduğu bir hayatta kalma korku oyunudur.
Loş ışıklı karakol koridorları ve yer altı araştırma tesisleri boyunca yapacağınız yavaş yolculuklarda daha iyi hayatta kalmanıza yardımcı olacak birkaç ipucu derledik. Yeniden yapılanmaya tonlarca yeni özellik eklendi; bu nedenle, geri dönen bir oyuncu olsanız bile, bu ipuçları, oyunun yeniden işlenmiş mekaniği hakkında size daha iyi bilgi verecektir. Önceki Resident Evil oyunlarında olduğu gibi, önünüzdeki yolculukta da çeşitli zorluklar var; ancak aşağıdaki ipuçlarını takip ederseniz, oyunun size getireceği tüm zorlukların üstesinden gelmek için iyi bir formda olursunuz.
Haritaya Bakın (Çok Faydalıdır)
Resident Evil 2'nin odaları çok sayıda ilgi çekici nokta ve gizli kaynaklarla doludur. Sonuç olarak, hayatta kalma arayışınızda olayların izini kaybetme olasılığınız daha yüksektir. Neyse ki, haritanız kaçırmış olabileceğiniz (ve bir noktada doğrudan temas halinde olduğunuz) öğeleri işaretlerken aynı zamanda önemli ilgi noktalarını, bulmaca nesnelerini, anahtar amblemleri/kilit türlerini ve daha fazlasını vurgular.Harita ayrıca, henüz almadığınız ancak oradayken görmediğiniz kaynakların hangi alanlarda bulunduğunu belirtmek için renk kodludur. Örneğin, hala tutulacak veya etkileşime geçilecek bir şey kaldığında oda kırmızı renkte olacak, ancak içindeki her şeyi temizlediğinizde oda maviye dönecektir.
Silah Parçaları
Raccoon City'yi keşfederken silahlarınızı geliştirmek için kullanabileceğiniz parçaları keşfedeceksiniz. Bunlar bariz nedenlerden dolayı faydalıdır, ancak kısa süre sonra bazı parçaların silahın envanterinizde kapladığı alan sayısını artırdığını keşfedeceksiniz. Neyse ki, tabancayı vurgulayıp "Parçaları Kaldır"ı seçerek bu parçaları kaldırabilirsiniz. Bu, parçayı tabancadan ayıracaktır, böylece onu güvenli bir yerde saklayabilirsiniz.Dikkat edilmesi gereken bir diğer ipucu da, silahın cephane kapasitesini artıran bir parça aldığınızda onu henüz birleştirmeyin. Parçayı takmak yalnızca silahın cephane sayısını artırmakla kalmaz, aynı zamanda size ücretsiz olarak bazı ekstra mermiler sağladığından, önce mevcut şarjörünün çoğunu boşaltın. Çok fazla olmayabilir ama bu zombi kıyametinde hayatta kalmaya çalışırken her şeyin faydası olur.
Hızlı Dönüş Arkadaşınızdır
Resident Evil oyunlarının temel özelliği, karakterinizi hızla 180 derece döndürmenize olanak tanıyan "hızlı dönüş" özelliğidir. Bu manevra, Resident Evil 2'nin yeniden yapımında geri döner ve geri + B/Daire tuşlarına basılarak gerçekleştirilir. Hızlı dönüş, bir kuruşla geri dönmeniz gereken anlar için kullanışlıdır. Hatta bunu nişan alırken bile gerçekleştirebilirsiniz!Bu Ahşap Tahtaları Kullanın
Resident Evil 2'de yeni olan, pencerelere barikat kurmak için kullanabileceğiniz ahşap tahtalardır. Bu, zombilerin binaya girmesini önlemede kullanışlıdır. RPD'de geçirdiğiniz süre boyunca pek çok şeye el atıyorsunuz. Atmaktan çekinmeyin ama sık sık kullandığınız koridorlarda kullanmanızı öneririz. Örneğin, 1F batı koridoru muhtemelen erkenden binmek isteyeceğiniz bir alandır. Her pencereyi kapatmaya yetecek kadar panonuz olmadığından akıllıca seçim yapın, ancak en fazla soruna neden olanları kapatmak için yeterli panele sahip olacaksınız.Alt Silahlarınızı Kullanmak
Silah cephaneliğinizin yanı sıra el bombaları ve bıçaklar gibi alt silahlara da erişebilirsiniz. Bunlar çok kullanışlıdır, çünkü yakalandıktan sonra R1/RB'ye basarak sizi hasardan kurtarmak için kullanabilirsiniz. Bir düşman sizi arkadan yakaladığında bunların işe yaramayacağını unutmayın.Bıçak kırılmadan önce yalnızca birkaç kez kullanılabilir. Ayrıca onu bir düşmana sapladığınızda, onu geri alabilmeniz için önce onu yere sermeniz gerekir. Öte yandan, el bombası düşmanlara, hatta daha büyüklerine bile oldukça büyük hasar verme konusunda harikadır. Bunları tek bir kişinin ağzına sokmak yerine zombi gruplarına atmanızı öneririz.
Ancak flaş bombası son derece kullanışlıdır. Zombi gruplarını kör etmek için harikadırlar ve kolayca geçmenizi sağlarlar. Flaş bombaları Bay X'in üzerinde bile işe yarayabilir, ancak kontrolsüz bir şekilde savrulmaya başlayacağı için dikkatli olun. Ayrıca patlama sırasında çıkardıkları yüksek ses göz önüne alındığında, Yalayıcıları uzaklaştırmanın yararlı bir yolunu da sağlarlar.
Bıçak Kontrolü
Zombiler birkaç kafa vuruşundan sonra yere düşebilir ama sessiz müziğe aldanmayın; büyük ihtimalle ölü taklidi yapıyor. Bir zombi ayağa kalkmıyorsa gerçekten ölüp ölmediğini görmek için onu bıçaklamayı deneyin. Eğer içinde hâlâ bir miktar can varsa, aynı şekilde defalarca bıçak darbeleriyle veya kafaya birkaç kurşunla karşılık verin.Koşmak Daha İyi
Yolunuza çıkan her korkunç yaratığı öldürmek sizi rahatlatabilir ancak bunun kaynaklarınıza zarar vereceğini bilin. Ne zaman kavga edeceğiniz ve ne zaman kaçacağınız konusunda akıllı olun. Bazen iyi bir taktik bir zombiyi alt edip kaçmaktır. Kendinizi özellikle becerikli hissediyorsanız, bir zombinin bacaklarını bıçağınızla keserek onu hareketsiz ve (çoğunlukla) zararsız hale getirebilirsiniz. Yaratıcı olun ve son çare olarak silahınızdan başka hiçbir şey yapmadan bir zombiyi tamamen alt etmeye çalışın.Kırmızı Onay İşaretleri Olmadan Anahtar Öğelere İki Kat Geri Dönün
Bir anahtar öğenin üzerinde kırmızı bir onay işareti varsa, bu onun hiçbir işe yaramadığı ve endişelenmeden güvenle atabileceğiniz anlamına gelir. Ancak envanterinizde hala kontrol edilmemiş birkaç önemli öğeniz varsa (bir kez kullanmış olsanız bile), başka nelerin kilidini açtıklarını keşfetmek ve görmek için zaman ayırın. Özellikle uzun süredir envanterinizde bulunuyorsa, açtığı başka bir kapıyı veya kutuyu kaçırmış olabilirsiniz. Haritanızdaki renk kodlarını ve ilgi çekici noktaları, bunların nerede kullanılacağını belirlemenize yardımcı olması için not edin. Kendinize kullanışlı bir silah parçası veya küçük bir cephane stoku alabilirsiniz.Yalayıcıların Etrafında Dolaşmak
Kan davasından beslenen hayatta kalanın 3F batı koridorundaki notunda belirttiği gibi, Licker'lar yalnızca yüksek seslere tepki veriyor. Bu tuhaf yaratıkların etrafında, insanca mümkün olduğu kadar yavaş hareket ederek dikkatli olun. Yeterince yavaş yürürseniz bir Licker'dan yara almadan kurtulmayı başarmalısınız. Kuşkusuz, sıkışık bir koridorda bir Licker'a çok yaklaşırsanız hiçbir sessiz hareket sizi kurtaramaz ve bazı durumlarda onlarla savaşmaktan başka seçeneğiniz kalmaz.Bir Licker'la yüzleşmek zorunda kalırsanız, özellikle Leon olarak oynuyorsanız ve yalnızca pompalı tüfeğiniz varsa "vur ve kaç" stratejisini kullanmanızı öneririz. Ancak Claire olarak ayaklarınızı yere basabilir ve Licker ölene kadar Asit Mermilerini ateşleyebilirsiniz. Odada kaç tane Yalayıcı olduğuna dikkat edin, çünkü daha sonra bu canavarlar çiftler halinde gelmeye başlar.
Değerli Kaynakları Bay X'e İsraf Etmeyin
Bu hantal dev, kendisini devirmek amacıyla tüm cephanenizi tüketmeniz için sizi kolayca kandırabilir. Bir el bombası fırlatıcı veya av tüfeği turu en iyi hareket tarzı gibi görünse de, kısa bir süre için diz çökmesini sağlamak için yüze yalnızca birkaç tabanca mermisi yeterlidir. Bu, onu tamamen hizmet dışı bırakmayabilir, ancak durmaksızın sizi kovalamasından daha iyidir.Eğer kendinize özellikle güveniyorsanız, Bay X'i RPD'nin herhangi bir bölümüne çekerek ve ardından başka bir yere kestirerek kolayca kaybedebilirsiniz. Onu yeterince iyi kandırırsanız, tercihen Kayıt Odası veya Doğu Ofisi gibi daha sıkışık odalarda, büyük olasılıkla izinizi kaybeder.
Anahtar Kodlar ve İsteğe Bağlı Öğeler
Oyunda tamamen isteğe bağlı olan birçok öğe ve kaynak var. Bunlar genellikle kasaların veya çevirmeli asma kilitleri olan dolapların içine gizlenir. Bunların kombinasyonlarını ya notlarda, hatta duvarda bir yere karalanmış olarak bulabilirsiniz.Diğer isteğe bağlı öğeler, konumlarını gösteren fotoğrafların yer aldığı bir film rulosu geliştirinceye kadar görünmez. Ne zaman bir rulo bulsan, onu karakolun batı tarafındaki karanlık odada geliştir. Bunları tamamlayarak elde ettiğiniz kaynaklar genellikle daha kazançlıdır, bu nedenle bu eşya avlarını tamamlamak için zaman ayırmaya çalışın.
Bu eşyalara giden yolu açmak istiyorsanız, not almak için her köşeyi araştırın ve ortamda fark ettiğiniz tuhaf detayları not edin.
- Katılım
- 10 Ocak 2009
- Konular
- 3,748
- Mesajlar
- 15,931
- Online süresi
- 6ay 28g
- Reaksiyon Skoru
- 8,004
- Altın Konu
- 947
- Başarım Puanı
- 474
- Yaş
- 33
- TM Yaşı
- 17 Yıl 3 Ay 12 Gün
- MmoLira
- 86,214
- DevLira
- -12
Paylaşım için Teşekkürler.
- Katılım
- 29 Mar 2009
- Konular
- 2,176
- Mesajlar
- 9,577
- Online süresi
- 1y 4ay
- Reaksiyon Skoru
- 5,071
- Altın Konu
- 497
- Başarım Puanı
- 449
- TM Yaşı
- 17 Yıl 25 Gün
- MmoLira
- 136,976
- DevLira
- 27
Paylaşım için Teşekkürler
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)
Benzer konular
- Cevaplar
- 2
- Görüntüleme
- 46
- Cevaplar
- 0
- Görüntüleme
- 21
- Cevaplar
- 1
- Görüntüleme
- 39
- Cevaplar
- 3
- Görüntüleme
- 36