shrpnl 1
shrpnl
YusufŞimşek14 1
YusufŞimşek14
berzahx 2
berzahx
xranzei 1
xranzei
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Bvural41 1
Bvural41
romegames 1
romegames
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Sultan Kösen

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Cream & Rouge
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 452

Cream & Rouge

Level 7
Fahri Üye
TM Üye
Katılım
20 Şub 2024
Konular
111
Mesajlar
2,108
Çözüm
9
Online süresi
10d 21h
Reaksiyon Skoru
470
Altın Konu
4
Başarım Puanı
161
MmoLira
127
DevLira
12
Ticaret - 0%
0   1   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Sultan Kösen, Guinness Rekorlar Kitabı‘na göre 2 metre 51 santimetre boyu ile dünyada yaşayan en uzun insanıdır.

Sultan Kösen, 10 Aralık 1982 tarihinde Mardin, Derik İlçesi Alibey Köy, Dede Mezrası’ndaki baba evinde doğmuştur.

Annesinin adı Cemile Kösen, babasının adı Abdulkadir Kösen’dir.

Üç erkek ve bir kız kardeşi ve ailesi ile birlikte yaşayan Sultan Kösen’in ailesindeki diğer fertleri normal boydadır.

Çok küçük yaşlardan itibaren hızla boy atmaya başlamış, bu durum kendisi için bir sağlık problemi yarattığından eğitim hayatını yarıda kesmiş ve Mardin’de uzun yıllar boyunca

çiftçilikle uğraşmıştır. Sultan Kösen, sağlık sorunları nedeniyle daha önce ortaokula gitme imkanı bulamadı. Daha sonra Derik Halk Eğitim Merkezinin okuma yazma kurslarına katılarak ortaokul diploması diploma aldı.

Sultan Kösen, 9 Şubat 2011 tarihinde yapılan ölçümlerle Guinness Rekorlar Kitabı‘na göre 251 santimetre boyu ile dünyada yaşayan en uzun insanıdır. Aynı zamanda 28,5 cm ile yeryüzünün “en büyük ellerine” ve 36,5 cm ile “en büyük ayaklarına” da (60 numara ayakkabı) sahiptir.

Yürümek için koltuk değneği kullanan Sultan Kösen‘in boyunun aşırı uzamasının sebebi; hipofiz bezindeki aşırı büyüme hormonu salgılayan bir tümör olmuştur.
 
Paylaşım için teşekkürler.
 
Paylaşım için teşekkürler.
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst