Agora Metin2 1
Agora Metin2
raderde 1
raderde
Cannn6161 1
Cannn6161
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
melankolıa18 1
melankolıa18
romegames 1
romegames
Krutzo 1
Krutzo
shrpnl 1
shrpnl
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Karataş Gölü

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Carissa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 170

Carissa

Administrator
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Admin
VIP Üye
Katılım
2 Mar 2015
Konular
59,189
Mesajlar
88,442
Çözüm
109
Online süresi
4mo 16d
Reaksiyon Skoru
14,280
Altın Konu
2,398
TM Yaşı
11 Yıl 3 Ay 7 Gün
Başarım Puanı
1,051
MmoLira
695,207
DevLira
234
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

karatas-golu-aa-1656785.jpg


Karataş Gölü Burdur, Tefenni ovasında yer alan küçük ve sığ bir tatlı su gölüdür.

Karamanlı ilçe sınırlarında ve 1190 hektar büyüklüğündedir. Uluslararası sulak alanlar listesinde bulunan göl, 1985 yılında yaban hayatı koruma alanı kabul edilmiştir. Gölün rakımı 1050 m, en derin yeri 2 m'dir. Göl 2021 yılı Eylül ayında tamamen kurumuştur.

Bademli dere ve Akçay gölü beslerken, çevre tarlaların sulanması amacıyla suları kullanılmaktadır. Gölde bol miktarda sazlık alan bulunmaktadır. Buralar tespit edilen 122 kadar kuş türü için yuvalama alanıdır. Av ve yaban hayatı koruma alanı olan göl, Karataş Tepesi ile Kağılcık Dağları yakınındadır.

Balık popülasyonu açısından bol miktarda yayın balığı ve sazan bulunmaktadır.

Göle gelen Bozçayın suları Karamanlı barajında tutulmasıyla gölde kuraklık tehlikesi belirmiştir. Gölün önüne seddeler yapılarak rezervuar alana dönüştürmek hedeflenmektedir.

Göl çevresinde ağaçlandırma çalışmalıyla mesire alanı ve kuş cenneti oluşturulmaya çalışılmaktadır.

Göl çevresinde; 61 su kuşu, 48 ötücü, 12 gündüz ve bir gece yırtıcı kuş türü tespit edilmiştir. Alanda görülen başlıca kuşlar şunlardır; angıt, boz Sakarca kazı, kaz, fiyu, gri balıkçıl, Büyük ve Küçük Ak Balıkçıl, elmabaş patka, çamurcun, boz ördek, çamur çulluğu. Gölde 4 balık, 2 amfibi, 9 sürüngen olmak üzere 15 tür tespit edilmiştir. Göl ve çevresinde bulunan balık, amfibi ve sürüngen türleri şunlardır; sazan, havuz balığı, kızılkanat, sudak, gece kurbağası, ova kurbağası, çizgili kaplumbağa, tosbağa, dikenli keler, Toros kertenkelesi, tarla kertenkelesi, karayılan, hazer yılanı, yarı sucul yılan, su yılanı.
 
paylaşım için teşekkürler
 
Paylaşım için teşekkürler.
 
Paylaşım için teşekkürler.
 
Paylaşım için teşekkürler.
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst