Taner Yıldız Biyografisi 22., 23. ve 24. Donem AK Parti
Kayseri milletvekili ve
Turkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı'dır.
Taner Yıldız, 3 Nisan 1962 tarihinde
Yozgat'ın Boğazlıyan ilcesi'ne bağlı Devecipınar Kasabası'nda doğmuştur. Aslen
Kayseri ’lidir. Emekli Havacı Astsubay olan babasının adı Eşref, annesinin adı Emine'dir. Babasının gorevinden dolayı 10 yıl
Balıkesir ’de yaşadı.
Kayseri Lisesi'nden mezun oldu. istanbul Teknik Universitesi Elektrik-Elektronik Fakultesi Elektrik Muhendisliği Bolumu'nu bitirdi. Lise ve genclik yıllarında
Milli Turk Talebe Birliği ’ndeydi (
MTTB). AK Parti ’nin cekirdek kadrosu gibi
Necip Fazıl Kısakurek ’in etkisindeydi. İstanbul ’da Teknik Universite ’yi kazanınca da irtibatı koparmadı. Okul cıkışları, hafta sonları, ikinci adresi Necip Fazıl ’ın ‘Buyuk Doğu ’ dergisiydi. Sohbetlerini dinlemekle yetinmedi bir de gorev ustlendi: “1979-1982 yılları arasında uc yıl boyunca ustadın caycılığını yaptı.
Kayseri Elektrik Uretim Şirketinin Yonetim Kurulu Elektrik TAŞ'nin Yonetim Kurulu Uyesi ve Genel Muduru olarak gorev yaptı.
2002 genel secimlerinde AK Parti'den Kayseri milletvekili adayı olarak, 22. Donemde Kayseri AKP Milletvekili secildi. Başbakan
Recep Tayyip Erdoğan'ın enerji danışmanlığı gorevini yuruttu. 23. Donemde tekrar
Kayseri AKP Milletvekili secildi. 1 Mayıs 2009'da 60. Hukumet'te gercekleşen kabine değişikliği sonucu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı gorevini Mehmet
Hilmi Guler'den devraldı.
1 Aralık 2009 tarihinde hukumetin nukleer santral projesine karşı yaptığı eylemlerle kamuoyu gundemine sık sık gelen
Greenpeace'in Akdeniz ofisini ziyaret etti. Kendisine “Nukleer ile Yaşamaya Hazırmısınız?” şeklinde bir tişort de hediye edilen Yıldız, boylece Greenpeace Turkiye Ofisi'ni ziyaret eden ilk bakan oldu.
2011 Turkiye genel secimlerinde, 24. Donemde tekrar Kayseri AKP Milletvekili secildi. 61. Hukumette yeniden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı gorevine getirildi.
Taner Yıldız, Selma Yıldız ile evlidir. 4 cocuğu vardır.