C 1
chengdu
xranzei 1
xranzei
zendor2 1
zendor2
Bvural41 1
Bvural41
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Almira2 1
Almira2
romegames 1
romegames
D 1
delimuratt
melankolıa18 1
melankolıa18
shrpnl 1
shrpnl
Fethi Polat 1
Fethi Polat
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Balaklı, Muradiye

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan TruvaGame
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 265
Metin2 Pvp GM

TruvaGame

Level 23
GM
TM Üye
Katılım
23 Ocak 2016
Konular
8,370
Mesajlar
18,393
Online süresi
4mo 19d
Reaksiyon Skoru
4,085
Altın Konu
0
Başarım Puanı
506
MmoLira
109
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Balaklı, ilinin ilçesine bağlı bir .
[h=2]Tarihçe[ | ][/h]Köyün asıl adı Komıs'tır daha sonra Balaklı olarak değiştirilmiştir.molla badi ovası'nın ortasında bulunur. verimli topraklara sahiptir.1914'lerden sonraki ermeni- kürt çatışmalarından nasibini alan yerlerden bir tanesi de balaklıdır.özellikle 1915'te Rusların Anadoludan Erzuruma kadar ilerlemeleri ermenilerin bu köy(komıs)de birçok kişiyi öldürdüğü bilinmektedir Yemekleri ise keledoş tuzlu balık ve kellepaça bu köyün ünlü yemekleridir. tandır balığı ve salamura balığıylada ünlüdür.
Birçok doğal zenginliği vardır. neso çağlayanı,kanya şir kilisesi,bendimahi ve balaklı köprüsü, ahmede gırto kayalıkları,pıra bendırmayı,Dera şeğ Mendıx(stefanos kilisesi) ve daha bir sürü güzellikleri vardır. Burada birçok güçlü siyasi kişiler yetişmiştir.
[h=2]Coğrafya[ | ][/h]Van iline 71 km, Muradiye ilçesine 5 km uzaklıktadır.Birçok doğal zenginliği vardır. neso çağlayanı,kanya şir kilisesi,bendimahi ve balaklı köprüsü
[h=3]siyasi boyut[ | ][/h]Çoğunluğu berjêri aşireti mensubu olup az sayıda da farklı aşiret mensupları bulunmaktadır.Ayrıca ilçenin en büyük köylerinden biridir.
[h=2]Nüfus[ | ][/h]
Yıllara göre köy nüfus verileri
3056
2050
- 1044
[h=2]Ekonomi[ | ][/h]Köyün ekonomisi balıkçılık ve dayalıdır. M uradiyenin en verimli toprakları burdadır
[h=2]Altyapı bilgileri[ | ][/h]Köyde, okulu vardır ancak beş yıllık iki derslikli bir okuldur. Kanalizasyon şebekesi mevcut değil. Su şebekesi var ama kışın soğuklarda donmaktadır.
 
Paylaşım için teşekkürler.
 
paylaşım için teşekkürler
 
Paylaşım için teşekkürler.
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst