Best Studio 1
Best Studio
mannaxxx 1
mannaxxx
Agora Metin2 1
Agora Metin2
[DEV]AB 1
[DEV]AB
Sevdamsın 1
Sevdamsın
TuZaKK 1
TuZaKK
kaptanmikro1 1
kaptanmikro1
farkmt2official 2
farkmt2official
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Hikaye Ekle

Selahattin İnanç

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan BoreaL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 272

Türkiye'de ilk Mobil & PC Aynı Anda Metin2 Oyna. Triarchonline kalıcı ve uzun ömürlü yapısı ile 24 Temmuz'da açılıyor. | 1-99 Mobil Metin2 Triarch HEMEN TIKLA!

Selahattin İnanç 1960 yılında Ankara'da doğdu. Mesleğe 1976 yılında Hürriyet Gazetesi'nde başladı ve aynı gazeteden 1996 yılında emekli oldu. Birçok kez ödül alan sanatçı, yaşamını çektigi fotoğraflarla sürdürdü.


Evli ve iki çocuk babasıydı.


Ankara`nın 15 numara gözlük takan tek foto muhabiri oydu. Sol gözü göz tansiyonuna yenik düşen, sağ gözünün yüzde 40`lik görme yetisiyle 30 yıl foto muhabirliği yapan Selehattin İnanç sergi de açtı.


30 yıl elinden fotoğraf makinesini hiç bırakmadı. Kendi tabiriyle ‘çay bardağı dibi“ gibi gözlükleriyle Ankara`nın en şaşırtan foto muhabiriydi Selehattin İnanç. Sol gözü çocukluktan kalma göz tansiyonu hastalığına yenik düşmüştü. Sağ gözündeki yüzde 40`lardaki görme imkanı ile yıllarca deklanşöre bastı. Üstelik on beş numara gözlük takıyordu. Hayat taa en başından flu görüntüler vermişti ona. Makinesini eline aldığı zaman çektiği karelerle güzelleşti dünyası. Dışarıdan bakanlar onun nasıl güzel fotoğraf çektiğine şaşırıp kalıyordu. Ankara basınında laboratuarları gazetelere taşıyan ve ilklere imza atan da Selehattin İnanç`tı.


Yarı karanlık yaşadığı 30 yılını fotoğraf severler ile paylaştı. ‘Artık kafamda deklanşöre basiyorum` diyen Selehattin Inanç`in siyaset, sanat ve doğayla yoğurduğu fotografcılık öyküsü bir çok ayrıntıyı içinde barındırıyordu.


Selahattin İnanç, yakalandığı amansız hastalıktan kurtulamayarak, 08 Ocak 2009 günü vefat etti.


İnanç, sevenlerinin gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Ailesi ve meslektaşlarının katıldığı törenle Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi.
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst